PD-L contesta numirea lui Vacaroiu

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 15:47
2578 citiri
PD-L contesta numirea lui Vacaroiu

PD-L a contestat marti, in plenul Parlamentului, votul acordat pentru numirea presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, agumentand ca parlamentarii democrat-liberali s-au abtinut de la vot iar acest lucru nu se regaseste in procesul verbal.

Liderii grupurilor parlamentare ale PD-L, Cristian Radulescu, respectiv Gheorghe Constantin, au sustinut ca rezultatul de 305 voturi pentru, din 307, nu poate fi unul corect si au cerut repetarea votului, informeaza Newsin.

Radulescu a spus ca trebuia sa existe o diferenta "de cateva zeci de voturi", iar PD-L nu a avut reprezentanti in comisia de numarare. Presedintele de sedinta, Bogdan Olteanu, a replicat ca obligatia de a participa la procedura de numarare pentru membrii Birourilor Permanente este prevazuta in regulament si, in aceste conditii, PD-L are "toate parghiile necesare" sa-si duca mai departe contestatiile.

Cei doi reprezentanti ai PD-L au criticat de la tribuna Parlamentului "votul rapid, pe picior", acordat "tocmai pentru a ne convinge inca o data ca acest aranjament politic la nivel inalt functioneaza", asa cum a spus Gheorghe Constantin.

El a adaugat ca prelungirea mandatelor membrilor Curtii s-a facut anterior "la limita constitutionalitatii" si a criticat "schimbarea de optica" petrecuta in sedinta conducerii Parlamentului, cand "ni s-a cerut in mod imperativ" un vot pentru noii consilieri ai Curtii de Conturi pe legea veche.

"S-a schimbat optica si astazi s-a purces la acest vot, desi noi am semnalat ca este vorba de ore pana cand Curtea Constitutionala va da verdictul in cazul acestei legi. Maine, pe 15 octombrie, Curtea isi va da verdictul", a spus Gheorghe Constantin.

Dupa cele doua interventii ale reprezentantilor PD-L, sedinta Parlamentului a fost suspendata de liderul Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru depunerea juramantului consilierilor Curtii de Conturi si a presedintelui institutiei, Nicolae Vacaroiu.

Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
La propunerea USR, Germina Nagâţ a fost votată, în plenul reunit de marţi al celor două Camere, pentru încă un mandat de şase ani în conducerea Colegiului Naţional pentru Studierea...
Consiliul de Securitate al ONU amână votul rezoluţiei americane privind încetarea focului în războiul dintre Israel şi Hamas
Consiliul de Securitate al ONU amână votul rezoluţiei americane privind încetarea focului în războiul dintre Israel şi Hamas
În urma unui veto în Consiliul de Securitate al ONU asupra unei rezoluţii americane privind necesitatea unei "încetări imediate şi susţinute a focului" în războiul dintre Israel şi Hamas,...
#PDL, #Nicolae Vacaroiu, #Curtea Conturi, #vot , #Curtea de Conturi