Vacaroiu nu s-a hotarat inca daca vrea sefia Curtii de Conturi

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 17:12
1540 citiri
Vacaroiu nu s-a hotarat inca daca vrea sefia Curtii de Conturi

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, miercuri, ca sefia Curtii de Conturi este o optiune pentru el, insa nu a luat o decizie, precizand ca va conta si punctul de vedere al partidului in acest sens.

"Ar fi o optiune din partea mea, nu am luat o decizie. La partid se hotaraste totul, se discuta, se analizeaza. Din ce stiu pana la ora actuala sunt vreo 15-20 de propuneri de candidati pentru diferite functii, vom vedea ce rezulta si din negocierile cu partidele politice, ce functii revin fiecaruia. Sigur ca nu m-as duce un simplu consilier de conturi, dar nu asta este problema in fond", a spus Vacaroiu, informeaza NewsIn.

El a precizat ca numele sau a fost vehiculat de mai multa vreme pentru conducerea Curtii de conturi, tinandu-se cont de faptul ca specialitatea sa este "de fost controlor financiar, de fost analist economic".

Vacaroiu si-a exprimat speranta ca, pana lunea viitoare, presedintele Traian Basescu va promulga legea de organizare si functionare a Curtii de Conturi. "Dupa cum stiti, a fost in spate si o cerere de reexaminare, a fost si la Curtea Constitutionala, totul este in regula la ora actuala", a spus Vacaroiu, explicand ca, dupa promulgare urmeaza negocierile privind cele 18 posturi de consilieri ce revin partidelor politice, la care vor participa toti liderii de grup parlamentar.

"Luni seara sau marti pana la pranz comisiile de buget-finante urmeaza sa faca audierile pentru candidatii care vor ocupa aceste functii, urmand ca, dupa aceea, sa stabilim plenul. Pentru asta este o singura conditie, legea sa fie promulgata, sa existe baza legala", a explicat liderul Senatului, precizand ca seful statului are, potrivit Constitutiei, 10 zile la dispozitie pentru a semna decretul de promulgare a legii.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca legea pentru modificarea si completarea legii privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi este constitutionala, dupa ce 60 de deputati au invocat incalcarea unor prevederi constitutionale.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ar putea prelua postul de presedinte al Curtii de Conturi, in urma negocierilor dintre PNL si PSD convenindu-se ca functia sa revina pesedistilor, insa o decizie finala va fi luata dupa promulgarea legii, au declarat surse parlamentare, pe 18 septembrie.

Potrivit surselor citate, Nicolae Vacaroiu ar urma sa devina presedintele Curtii de Conturi, iar PNL sa obtina cel putin un post de vicepresedinte. Presedintele Senatului va lua insa o decizie finala dupa promulgarea Legii de catre presedintie.

Pana atunci, varianta oficiala este aceea ca Vacaroiu isi va incheia mandatul de presedinte al Senatului si va candida pentru un colegiu de Senat in Arges. De asemenea, oficial nu s-a incheiat niciun protocol care sa fie semnat de toate partidele parlamentare, in conditiile in care functiile se impart in functie de algoritmul politic, potrivit legii membrii Curtii de conturi fiind numiti de Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
Prima întâlnire cu Trump a președintelui conservator al Poloniei de la invazia Rusiei în Ucraina. Duda: ”Am fost invitat în apartamentul său privat” VIDEO
Prima întâlnire cu Trump a președintelui conservator al Poloniei de la invazia Rusiei în Ucraina. Duda: ”Am fost invitat în apartamentul său privat” VIDEO
Trump şi preşedintele polonez Andrzej Duda au discutat despre situaţia din Ucraina, NATO şi Orientul Mijlociu, la un dineu găzduit miercuri, 17 aprilie, la New York de fostul preşedinte...
#Nicolae Vacaroiu, #decizie, #curtea de conturi, #discutie, #partid , #Curtea de Conturi