Consilierul lui Vacaroiu ii cere lui Basescu amanarea uninominalului

Joi, 17 Iulie 2008, ora 17:25
2123 citiri
Consilierul lui Vacaroiu ii cere lui Basescu amanarea uninominalului

Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului si viitor candidat pentru un mandat de senator de Bucuresti, Andrei Alexandru, a declarat joi, pentru NewsIn, ca face apel catre Traian Basescu sa se consulte cu partidele parlamentare pentru amanarea alegerilor pe sistem uninominal pana in 2012.

"Fac un apel catre presedintele Traian Basescu sa invite partidele parlamentare la Cotroceni pentru a dezbate oportunitatea amanarii alegerilor in sistem uninominal in 2012, deoarece eu personal consider ca electoratul roman nu este pregatit pentru acest sistem de alegeri", a sustinut Alexandru, intr-o declaratie acordata NewsIn.

Viitorul candidat pentru un mandat de senator a precizat ca la alegerile locale s-a facut o "repetitie generala cu costume", ocazie cu care "s-au platit voturi cu sume de pana la un milion de lei, vezi cazul Stefanesti, Ilfov, dar si altele".

"Saracia este atat de mare incat unii cetateni iti vor vinde votul asa cum s-a intamplat la alegerile locale si probabil pe o scara mult mai larga", a argumentat Alexandru.

In opinia purtatorului de cuvant al presedintelui Senatului, vor intra in Parlament oameni de afaceri care vor dori sa-si recupereze banii cheltuiti pentru a obtine mandatul, iar efortul de a separa afacerile de politica, impuse si prin legea incompatibilitatilor, "va fi anulat". "Coruptia va intra pe poarta din fata a Parlamentului", a conchis Alexandru.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, a precizat saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca-si doreste un mandat de senator de Bucuresti, insa detaliile vor fi stabilite la nivelul central al partidului.

In calitate de "sustinator al filosofiei politice a lui Ion Iliescu", Alexandru a mentionat ca doreste sa continue linia data de acesta, cu sustinerea politica a lui Vacaroiu si sustinerea morala, "ca prieten", a lui Sorin Oprescu.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat joi ca nu va mai candida la Parlament, el spunand ca decizia sa ar fi putut fi alta daca se pastra votul pe lista, precizand ca noul sistem uninominal nu-i mai permite sa fie locomotiva partidului, asa cum se obisnuise.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ii atentiona luni pe colegii sai din BPN sa aiba grija ca la alegerile parlamentare partidul sa nu fie reprezentat de candidati "superpatroni" si de "Gigi Becali social-democrati", dupa cum declarau pentru NewsIn surse din partid.

Ideea amanarii introducerii sistemului uninominal la alegerile parlamentare din acest an a fost avansata si de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cotroceni, #uninominal, #consultari, #Nicolae Vacaroiu, #Andrei Alexandru , #Senat