Cum va fi viata lui Sarkozy dupa retragerea din politica?

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 09:01
5721 citiri
Cum va fi viata lui Sarkozy dupa retragerea din politica?
Foto: Arhiva

Nicolas Sarkozy, presedintele in exercitiu al Frantei, care va preda puterea, la 14 mai, socialistului Francois Hollande, care a castigat alegerile prezidentiale din 6 mai, a anuntat inca dinaintea scrutinului ca, daca nu va ramane presedinte, se va retrage din viata politica.

Dupa 15 mai, Sarko va deveni un "francez obisnuit" si va practica meseria sa de baza - avocatura. Fiind inca actionar la cabinetul asociatului sau, Arnaud Claude, Sarkozy va trebui in orice caz sa se reinscrie rapid in baroul din Paris, conform lui Franck Louvrier, consilierul sau de comunicatie.

Nicolas Sarkozy a devenit avocat dupa studii in drept, acum peste 30 de ani, o cariera intrerupta cand a devenit ministru, functiile de membru al guvernului, ca si cele de presedinte al republicii, fiind incompatibile cu aceasta meserie.

Dupa ceremonia de investitura primul pas va fi o vacanta pe Coasta de Azur, acolo unde sotia sa, Carla Bruni Sarkozy detine o proprietate luxoasa, pe malul marii, scrie Le Figaro.

Rezultate finale in Franta: Hollande - 51,62%, Sarkozy - 48,38 %

Chiar daca a declarat ca va trai ca un francez obisnuit, realitatea este ca Nicolas Sarkozy va beneficia toata viata de indemnizatie speciala, de sediu platit de stat si de masina cu sofer.

Potrivit unei legi adoptate in 1955, indemnizatia unui fost sef de stat este egala cu cea a unui consilier de stat, adica aproximativ 6.000 de euro, lunar. Sarkozy va incasa si salariul de deputat, care este de aproximativ 4.000 lunar.

Ca toti fostii presedinti, el va face parte din Consiliul Constitutional, daca presedintele Hollande nu va suprima aceasta practica foarte controversata asa cum a mentionat in timpul campaniei sale.

Valery Giscard d'Estaing si Jacques Chirac fac parte din acest organism si castiga aproximativ 12.000 euro de pe urma activitatii onorifice.

Una peste alta, fara sa ridice un deget ca avocat, Sarkozy ar putea castiga, in total, 22.000 de euro lunar.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Sarkozy retragere politica, #Sarkozy avocat, #Sarkozy fost presedinte Franta , #presedinte Franta