Nicolas Sarkozy s-a ascuns intr-o cafenea, de teama celor care il huiduiau (Video)

Joi, 01 Martie 2012, ora 23:28
1630 citiri
Nicolas Sarkozy s-a ascuns intr-o cafenea, de teama celor care il huiduiau (Video)
Foto: AP

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a fost nevoit sa se refugieze intr-o cafenea, din cauza sutelor de manifestanti nemultumiti care l-au huiduit, joi.

Aflat in campanie in tinutul basc, din sud-vestul tarii, Sarkozy a fost fortat sa intre in cafenea, protejat de politie, dupa ce multimea a inceput sa-l huiduie, relateaza Washington Post.

Vizita presedintelui francez la Bayonne a fost intrerupta astfel de ceea ce presa a numit un grup de separatisti basci, care cerea autonomie pentru Tara Bascilor, aflata in mare parte in nordul Spaniei, la granita cu Franta.

Politistii in civil au inconjurat Bar du Palais, din centrul orasului. Unii dintre protetestatari aveau portrete ale rivalului lui Sarkozy, socialistul Francois Hollande, in timp ce altii au aruncat cu oua in bariera de politisti care imprejmuia cafeneaua.

Din interiorul cafenelei, presedintele Frantei a denuntat "violenta unei minoritati si comportamentul lor de neacceptat".

"Aici suntem in Franta, pe teritoriul republicii franceze si presedintele republicii merge peste tot. Si daca acest lucru nu este pe placul unei minoritati de scandalagii, foarte rau pentru ei", a declarat Sarkozy.

El a ramas in cafenea timp de o ora, intalnindu-se cu autoritatile din Bayonne, dupa care s-a intors la masina sa, care era parcata in apropiere, fiind escortat de politisti si protejat de o umbrela.

Seful statului francez candideaza pentru un al doilea mandat de presedinte. El se afla in spatele lui Francois Hollande, in sondajele dinaintea alegerilor prezidentiale din 22 aprilie si 6 mai.

Acest incident vine dupa ce politia franceza a deschis o ancheta dupa ce presedintele Frantei a primit amenintari cu moartea, potrivit unei informatii confirmate de catre parchet, miercuri.

Nicolas Sarkozy, amenintat cu moartea

Un barbat, care a lasat impresia ca este nebun, a sunat la o sectie de politie din Bordeaux, de mai mult de zece ori, insultandu-l pe presedintele francez si pretinzand ca a fost platit "cu o suma considerabila de bani pentru a-l asasina".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Nicolas Sarkozy, #Sarkozy presedinte Franta, #Sarkozy cafenea, #Sarkozy huiduieli , #presedinte Franta