Nicolas Sarkozy, vizat de mai multe anchete dupa pierderea imunitatii

Autor: Ana Ilie
Joi, 10 Mai 2012, ora 11:01
3557 citiri
Nicolas Sarkozy, vizat de mai multe anchete dupa pierderea imunitatii

Nicolas Sarkozy s-ar putea confrunta cu mai multe anchete in procese de coruptie si finantarea partidului, dupa ce ramane fara imunitate prezidentiala.

Sarkozy a pierdut realegerea la Elysee in fata socialistului Francois Hollande, duminica, si va ramane fara imunitate la 15 mai, cand paraseste oficial functia, scrie Telegraph.

Presedintele in exercitiu a tinut ultima intalnire a cabinetului sau miercuri, cand le-a cerut colegilor sa nu fie "tristi sau amarati". El insusi ar putea fi insa chemat pentru interogare, fie ca martor, fie ca potential suspect, in cateva cazuri de coruptie, dupa data de 15 mai.

Judecatorii l-ar putea chema pe Sarkozy in cadrul anchetei cu privire la cel care a ordonat serviciilor franceze de informatii sa afle sursa jurnalisilor de la Le Monde care au publicat legaturile dintre guvernul lui Sarkozy si Liliane Bettencourt, mostenitoarea l'Oreal, prinsa intr-un scandal de evaziune fiscala si finantare ilegala a partidelor.

Sarkozy este suspectat ca a primit plicuri cu bani pentru campania din 2007 de la Bettencourt si fostul sau sot, Andre, al carui contabil a povestit judecatorilor ca femeia a retras 150.000 de euro pentru a-i da trezorierului campaniei lui Sarkozy. Sarkozy ar fi primit si direct bani de la mostenitoare, in timpul unei vizite personale, acuzatii negate in totalitate de presedinte.

Un alt caz in care a aparut numele lui Sarkozy este asa-zisa "afacere Karachi", o ancheta complexa cu privire la contractele de vanzare de arme.

Judecatorii verifica neregulile din finantarea campaniei prezidentiale a fostului premier Edouard Balladur, Sarkozy fiind pe atunci purtatorul de cuvant al campaniei acestuia si ministru al Bugetului. Magistratii il suspecteaza pe Balladur ca a primit comisioane ilegale din vanzarea de submarine franceze Pakistanului.

O ancheta separata vizeaza acuzatiile ca 11 ingineri francezi au murit intr-un atentat cu bomba in Karachi, atentat indeplinit de agenti pakistanezi, suparati dupa ce mitele vanzarii mentionate mai sus au fost anulate.

Cele mai recente acuzatii de coruptie vizeaza cele 50 de milioane de euro primite ilegal pentru campanie de la dictatorul libian Moammar Gaddafi.

In fine, Sarkozy ar putea fi luat la intrebari pe marginea chestiunii contractului semnat de fostul sau sef de cabinet cu o companie de sondare a opiniei publice condusa de apropiati ai presedintelui, fara a recurge la licitatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Nicolas Sarkozy pierde imunitate procese, #Sarkozy anchetat pierdere imunitate, #Sarkozy anchete coruptie , #presedinte Franta
Comentarii
Poza ivanturbinca
ivanturbinca
rank 5
Poza lool
lool
rank 5
Suna cunoscut , e pe modelul basescu .