Procuratura franceza cere judecarea lui Nicolas Sarkozy pentru coruptie si trafic de influenta

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 09:34
3617 citiri
Procuratura franceza cere judecarea lui Nicolas Sarkozy pentru coruptie si trafic de influenta
Foto: Facebook Nicolas Sarkozy

Procuratura Nationala Financiara din Franta a cerut ca fostul presedinte al tarii, Nicolas Sarkozy, sa fie judecat pentru coruptie, trafic de influenta si violarea secretului profesional in scandalul interceptarilor, a relatat sambata cotidianul Le Parisien, citat de EFE.

Procuratura, a carei solicitare urmeaza sa fie validata de judecatorii de instructie, a cerut in aceasta saptamana trimiterea in judecata a avocatului lui Sarkozy, Thierry Herzog, si a fostului magistrat Gilbert Azibert.

Ancheta s-a incheiat in 2016, insa mai multe recursuri au crescut durata procesului.

In iulie 2014, Sarkozy a fost inculpat in acelasi caz pentru coruptie activa, trafic de influenta si ascunderea violarii secretului profesional.

Magistratii i-au urmarit apelurile telefonice pe fondul suspiciunilor ca ar fi primit finantari de la regimul libian al lui Moammar Ghadafi in timpul campaniei electorale din 2007 in urma careia Sarkozy a devenit presedinte.

Din intamplare, intre aceste inregistrari s-au descoperit convorbiri intre fostul presedinte francez si avocatul sau din care se deducea ca incercau sa obtina, prin intermediul lui Azibert, informatii secrete dintr-un alt dosar in care se ancheta daca Liliane Bettencourt, mostenitoarea imperiului de cosmetice L'Oreal, i-ar fi finantat ilegal campania din 2012.

Unele dintre aceste convorbiri telefonice au fost transcrise si publicate in presa, iar din ele se subintelegea ca Sarkozy era dispus sa-l ajute pe judecatorul Azibert sa obtina un post in Monaco in schimbul influentarii de catre acesta a deciziei Tribunalului Suprem in cazul Bettencourt.

In martie 2016, Tribunalul Suprem a validat in sentinta definitiva cvasitotalitatea interceptarilor convorbirilor fostului presedinte, pe baza carora procuratura isi instrumenteaza cazul, ceea ce lasa deschisa calea spre un posibil proces.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nicolas Sarkozy acuzatii procuratura, #Nicolas Sarkozy coruptie trafic influenta , #presedinte Franta
Comentarii
Poza Dante Alighieri
Dante Alighieri
rank 5
sa vada si dragnea cum functioneaza o tara cu justitie independenta