Sarkozy ameninta ca retrage Franta din Schengen

Duminica, 11 Martie 2012, ora 20:57
3334 citiri
Sarkozy ameninta ca retrage Franta din Schengen
Foto: AFP

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a amenintat ca va suspenda participarea Frantei la spatiul Schengen, daca acordurile nu vor fi revizuite in urmatoarele 12 luni de un "guvern politic Schengen".

"Acordurile Schengen nu mai permit raspunsuri potrivite la gravitatea situatiei. Trebuie revizuite. Pentru Schengen trebuie pusa in aplicare o reforma la fel de structurala ca cea pe care am instituit-o pentru euro", a declarat, duminica, Nicolas Sarkozy, informeaza The Wall Street Journal.

Sarkozy, care candideaza pentru un nou mandat in fruntea statului francez, considera ca "nu trebuie lasata gestiunea fluxurilor de migratie numai pe seama tehnocratilor si a tribunalelor".

Merkel, cea mai apreciata, Sarkozy, cel mai impopular dintre liderii europeni

"In actuala situatie economica si sociala, daca Europa nu controleaza intrarile pe teritoriul sau, nu ii va mai putea primi cu demnitate pe cei care sosesc, nu va mai putea raspunde la cererea de integrare a celor care-si gasesc atat de greu locul in societate, nu-si va mai putea finanta protectia sociala. Trebuie sa putem sanctiona, suspenda sau exclude din Schengen un stat slab, ca si un stat din zona euro care nu-si indeplineste obligatiile", a avertizat presedintele francez.

Nu in ultimul rand, Sarkozy a pledat pentru "instrumente de gestionare a crizelor care sa permita acordarea de asistenta tarilor ce se confrunta cu imprejurari exceptionale si un front comun in lupta impotriva imigratiei clandestine".

Sarkozy renunta la politica daca pierde alegerile

Sarkozy, care candideaza pentru un al doilea la presedintia Frantei, nu se mai bucura de o popularitate ridicata printre francezi, potrivit unui sondaj realizat de institutul pentru sondarea opiniei publice BVA in Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Spania.

Datele arata ca Nicolas Sarkozy a adunat 33% de opinii favorabile si 58% de opinii nefavorabile. In plus, el a anuntat, recent, ca se va retrage din politica in cazul in care va pierde alegerile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolas Sarkozy Franta retrage Schengen, #Nicolas Sarkozy ameninta Schengen, #Nicolas Sarkozy revizuire Schengen , #presedinte Franta