Sarkozy declara razboi rromilor care provin din Romania

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 13:25
5368 citiri
Sarkozy declara razboi rromilor care provin din Romania

Autoritatile franceze au declarat razboi rromilor care provin din Romania, impulsul in acest sens fiind unul foarte ferm, venit chiar de la seful statului, Nicolas Sarkozy.

In timpul unei intalniri de marti, in care s-a discutat despre securitatea interna, Nicolas Sarkozy a vorbit despre problema spinoasa a infractorilor fara adapost din Europa de Est si care provin in special din Romania.

Plasati sub controlul unor grupari mafiote, care ii obliga sa traiasca in conditii de viata mizerabile, numerosi cetateni, cu precadere din randul comunitatii rrome, sunt obligati sa cerseasca, sa fure si sa jefuiasca pentru cei care le dau ordine in acest sens, comenteaza Le Figaro .

In aceste conditii, Sarkozy i-a cerut ministrului de Interne, la finalul sedintei, sa accelereze masurile de contracarare, inclusiv expulzarile.

In urma unui tur de forta, intreprins marti in Montbeliard, s-a putut dovedi amploarea problemei, sustin jurnalistii Le Figaro. La ora 6.00 dimineata, 150 de politisti si jandarmi au invadat o tabara in care se adapostea o banda de hoti.

Cei care efectuau spargerile, fortand usile si ferestrele locuintelor, erau adolescenti. Furau bijuterii si bani, in timp ce complicii lor adulti ii asteptau in masini. In total, 18 suspecti, 9 majori si 9 minori, 3 cu varsta de pana in 13 ani, au fost retinuti.

Rromii sunt acuzati ca ar fi implicati in 50 de furturi. In urma raidului, anchetatorii au gasit cateva mii de euro in monede si 75 de bijuterii. De asemenea, au fost confiscate doua masini, intre care un Jaguar folosit in timpul jafurilor.

Ajunsa in Franta dupa caderea Zidului Berlinului, aceasta populatie este considerata de catre autoritati ca fiind in spatele unei cresteri a delincventei mici si mijlocii. In 2009, actiunile orientate impotriva recidivistilor originari din Romania au dus la arestarea preventiva a 1.800 de persoane, dublu fata de 2008.

Planul de bataie al guvernului francez prevede facilitarea indepartarii din tara a oricarei persoane implicate in tulburari de ordine publica sau care nu este in masura sa justifice resurse care sa-i permita sederea pentru mai mult de trei luni.

Doua acorduri ar trebui sa fie semnate intre Paris si Bucuresti, in urma carora 20 de politisti romani vor fi trimisi in Franta.

In 2009, 40% dintre rromii pusi in cauza pentru diverse delicte au fost minori. Numai directia regionala a politiei transporturilor (DRTP) a retinut anul trecut 2.500 de fete, care comiteau furturi asupra calatorilor si turistilor din Ile-de-France. In jurul Parisului, nu mai putin de 110 tabere improvizate au fost identificate, dintre care 40 numai in departamentul Seine-Saint-Denis, unde traiau intre 2.000 si 3.000 de rromi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rromi Franta, #rromi Romania, #razboi rromi , #presedinte Franta