Sarkozy, despre acordul de uniune fiscala: Se naste o noua Europa

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 21:00
4348 citiri
Sarkozy, despre acordul de uniune fiscala: Se naste o noua Europa
Foto: Istanbulian

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a comentat acordul de uniune fiscala pentru care au convenit liderii europeni la summit-ul Uniunii Europene, sustinand ca "se naste o noua Europa".

Presedintele Frantei a declarat, intr-un interviu pentru Le Monde, ca riscul destramarii Uniunii Europene nu a disparut inca, insa summit-ul UE a marcat o etapa decisiva catre integrarea europeana.

"Euro este inima Europei. Daca explodeaza, Europa nu va rezista. Criza de incredere si de credibilitate a euro face sa existe un risc cu privire la existenta Uniunii Europene", a declarat Sarkozy.

Presedintele francez a spus ca acordul nu reprezinta o cedare de suveranitate economica, in cadrul UE, si ca in niciun domeniu nu vor fi transferate competentele guvernelor nationale unei autoritati supranationale.

"Vedem ca e pe cale sa se nasca o noua Europa: o Europa a zonei euro, unde cuvintele cheie sunt convergenta economiilor, a regulilor bugetare, a fiscalitatii. O Europa unde colaboram pentru reforme care ne vor permite sa avem tari mai competitive, fara sa renuntam la modelul social. Miza este stabilitatea continentului", a spus Sarkozy.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca acordul fiscal stabilit la Bruxelles si la care Romania va adera nu va modifica bugetul pe 2012. Aderarea la pactul de uniune fiscala trebuie aprobata si de Parlament.

Basescu: Acordul fiscal nu modifica bugetul de stat pe 2012

"Acordul fiscal nu modifica bugetul de stat pe 2012, deci deficitul pe anul viitor ramane la fel, la 1,9%", a declarat presedintele.

Seful statului a spus ca, potrivit pactului de uniune fiscala, Comisia Europeana va obtine puteri mai mari in raport cu statele membre si va putea sanctiona acele state care nu se vor incadra in deficit. Deficitul structural maxim pentru statele din zona euro va fi de 0,5%, iar gradul de indatorare public de maxim 60%, urmand ca statele non-membre sa poata adera voluntar.

Deficitul trebuie inscris in Constitutie, nu are rost sa inselam populatia, sustine Basescu

Pactul UE urmeaza sa fie definitivat pana anul viitor, iar introducerea prevederilor privind deficitele va fi facuta pana la sfarsitul anului 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolas Sarkozy, #Sarkozy acord uniune, #Sarkozy uniune fiscala , #presedinte Franta
Comentarii