Sarkozy: Sunt prea multi straini in Franta

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 12:32
2037 citiri
Sarkozy: Sunt prea multi straini in Franta
Foto: theblaze.com

Presedintetele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat ca in Franta exista prea multi cetateni straini si a afirmat ca va reduce numarul acestora.

Nicolas Sarkozy a promis sa reduca numarul imigrantilor din Franta si sa impuna o taxa minima pe profiturile marilor companii, daca va fi ales presedinte la alegerile din aprilie, relateaza BBC.

Remarcile presedintelui francez au fost facute in timpul unei emisiuni televizate, pe masura ce acesta incearca sa-si intareasca sustinerea din campania prezidentiala.

"Sistemul nostru de integrare functioneaza din ce in ce mai prost, din cauza ca avem prea multi straini pe teritoriul nostru si nu mai putem sa le le asiguram aconomodarea, un serviciu, o educatie", a fost pozitia lui Nicolas Sarkozy, in declaratia televizata de marti seara.

Presedintele francez este el insusi fiul unui imigrant maghiar. El se afla in spatele socialistului Francois Hollande, principalul sau contracandidat, in sondajele de opinie, si incearca astfel sa atraga de partea sa mai multi votanti ai candidatutului Marine Le Pen, o adversara a imigrantilor, reprezentanta a partidului de extrema dreapta Frontul National.

Intr-un interviu, Sarkozy a spus ca vrea sa reduca numarul imigrantilor pe care Franta ii primeste in fiecare an, de la 180.000 la 100.000, dar si instaurarea unei restrictii mai dure in ceea ce priveste acordarea de ajutoare sociale imigrantilor.

El nu se afla la prima declaratie controversata in ceea ce priveste imigratia. In 2005, cu putin timp inainte de revoltele din Paris, i-a descris pe tinerii delicventi din suburbiile din Paris drept "gunoaie".

Cu toate acestea, el a recunoscut ca imigrarea ar putea fi un avantaj pentru Franta, daca ar fi controlata de legi mai dure referitoare la resedinta.

Atitudinea presedintelui francez nu este una noua, el implementand legi ale imigratiei mai stricte, de cand este in fruntea statului, in special impotriva rromilor.

Ultimele sondaje, publicate marti, arata ca socialistul Francois Hollande conduce in fata lui Sarkozy si ar urma sa castige detasat al doilea tur de scrutin, din 6 mai, cu 54% dintre voturi, comparat cu 46%, cat ar urma sa castige actualul presedinte francez.

Franta este casa celei mai numeroase minoritati musulmane din Europa, cu aproximativ patru milioane de cetateni, dar si cu cea mai numeroasa minoritate de evrei - in jur de 700.000 dintre locuitorii Frantei. Islamul este a doua religie din Hexagon, ca numar de adepti, dupa crestinism.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Nicolas Sarkozy, #Sarkozy straini Franta, #prea multi straini Franta, #Sarkozy presedinte Franta , #presedinte Franta