Intalnire intre Sarkozy si Merkel - Vezi ce vor discuta

Marti, 16 August 2011, ora 11:30
942 citiri
Intalnire intre Sarkozy si Merkel - Vezi ce vor discuta

Presedintele francez Nicolas Sarkozy se va intalni, marti, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, la Palatul Elysee.

Intalnirea are loc pentru a calma pietele, dupa o saptamana in care bursele au cunoscut un adevarat efect de yo-yo. Totusi, purtatorul de cuvant al cancelarului german a avertizat ca ar trebui ca Europa sa nu se "astepte la nimic spectaculos, la sfarsitul reuniunii".

Liderii din Franta si Germania vor vorbi despre "guvernarea economica a Eruopei", asa cum s-a anticipat la summitul extraordinar din zona euro, de pe 21 iulie, conform Boursier.com.

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy urmau sa faca o serie de propuneri inainte de sfarsitul verii pentru a consolida cooperarea intre statele membre. UE ar lua in considerare inclusiv infiintarea unui sistem de monitorizare consolidat pentru politicile fiscale.

Cu toate acestea, pietele financiare au nevoie, mai presus de toate, sa se asigure cu privire la capacitatea zonei euro de a face fata crizei datoriilor suverane si pentru a evita contagiunea tarilor din regiune, cum ar fi Spania sau Italia.

Italia, care incearca sa opreasca panica, a adoptat, vineri, un nou plan de austeritate de 45,5 miliarde de euro, pentru doi ani.

Surse de la Paris si Berlin au indicat deja ca problema legata de eurobonduri "nu este pe ordinea de zi".

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#merkel sarkozy, #intalnire Merkel Sarkozy, #discutii Merkel Sarkozy , #stiri Nicolas Sarkozy