Nicolas Sarkozy sustine in continuare "politica imigratiei controlate"

Marti, 11 Martie 2008, ora 17:24
964 citiri
Nicolas Sarkozy sustine in continuare "politica imigratiei controlate"

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a aparat marti "politica imigratiei controlate", la Toulon, in sud-estul tarii, reluand o tema preferata din campania sa electorala, cu cinci zile inainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, care se anunta dificil pentru dreapta, informeaza AFP.

"Este nevoie de o imigratie controlata pentru a primi bine ceea ce primim", a declarat presedintele, in cursul unei mese rotunde cu francezii de origine straina.

"Neg dreptul unor persoane care dau lectii sa spuna ca, pentru ca zicem 'politica de imigratie controlata', suntem rasisti Acest lucru este inadmisibil", a spus el.

Sarkozy, insotit de ministrul imigratiei Bruce Hortefeux, a afirmat ca vrea ca anual sa aiba loc "o dezbatere in Parlament", in cursul careia guvernul sa isi prezinte "obiectivele in materie de imigratie" si in special in ceea ce priveste "cotele anuale".

"Nu este anormal ca societatea franceza sa ii determine sa vina pe cei de care are nevoie", considera seful statului, pledand din nou pentru "cote pe meserii si pe zone geografice", o idee controversata examinata in prezent de o comisie.

Presedintele si-a exprimat si dorinta de a implementa o "legislatie pentru drepturile strainilor" si de a-i sanctiona mai aspru pe cei care "angajeaza muncitori ilegali".

"Franta nu poate sa primeasca pe toata lumea", dar "Franta trebuie sa ii primeasca pe cei care sunt persecutati in lume", a afirmat seful statului, aparand principiul "identitatii nationale", care "nu este o patologie".

Sarkozy a salutat si faptul ca a fost unul dintre artizanii "reducerii influentei extremei-drepte", care a "otravit dezbaterea politica timp de mai multi ani".

O parte din electoratul extremei-drepte a votat in favoarea lui Sarkozy in cadrul alegerilor prezidentiale.

El a dat exemplu Toulon, care a fost condus de Frontul National din 1995 pana in 2001, inainte de a fi castigat de Huberto Falco, din UMP, reales duminica (65% din voturi).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politica controlata de imigratia, #sustine, #presedintele francez , #stiri Nicolas Sarkozy
Comentarii
L
le pen iz...
rank 1
da'' cu sceleratii venetici mici si in calduri, fatati prin Franta?