Sarkozy: Esecul Greciei ar fi un esec pentru intreaga Europa

Autor: Ana Ilie
Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 17:42
1101 citiri
Sarkozy: Esecul Greciei ar fi un esec pentru intreaga Europa

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, sustine ca Europa are o obligatie morala de a ajuta Grecia.

Dupa o intalnire, la Paris, cu premierul grec Giorgios Papandreu, Sarkozy s-a exprimat in favoarea ajutarii Greciei, in conditiile in care Europa da dovada de dificultati in a gasi o pozitie comuna cu privire la criza datoriilor, scrie Euronews.

Presedintele francez a spus ca se va intalni cu cancelarul german, Angela Merkel, zilele urmatoare, pentru a discuta felul in care Europa va aborda criza.

"Esecul Greciei ar fi un esec pentru intreaga Europa. Nu este o alternativa credibila. Da, este o obligatie morala pentru solidaritate. Dar este si o obligatie pentru solidaritate economica. Nu este posibil sa lasam Grecia in urma", a spus Sarkozy.

"Poporul grec este hotarat sa faca schimbarile necesare. Facem sacrificii si vom respecta partea noastra din deciziile pe care le-am luat. Responsabilitatile noastre, de a face reformele necesare,, in primul rand pentru ca vrem sa schimbam Grecia, si sa facem din Grecia o tara competititva, corecta din punct de vedere social si transparenta", a spus si Giorgios Papandreu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Nicolas Sarkozy, #Nicolas Sarkozy Grecia, #Grecia criza , #stiri Nicolas Sarkozy