Sarkozy se va adresa Parlamentului Romaniei pe 4 februarie

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 14:21
1662 citiri
Sarkozy se va adresa Parlamentului Romaniei pe 4 februarie

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, se va adresa Parlamentului Romaniei, lunea viitoare, la ora 16.00, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, cu ocazia vizitei sale la Bucuresti, a anuntat, luni, Bodgan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor.

El a mai anuntat, de asemenea, ca Romania va adopta tot atunci tratatul de la Lisabona, dupa o dezbatere asupra acestui subiect.

"Ca o incununare a acestei sedinte si pentru a marca relatiile si sprijinul pe care Franta l-a acordat de-a lungul timpului Romaniei, imediat dupa mesajul domnului presedinte Sarkozy, cele doua Camere reunite vor lua in dezbatere si vor adopta Tratatul de la Lisabona.

In acest mod Romania va deveni una dintre primele tari care ratifica noul Tratat European", a declarat Olteanu.

"Consideram extrem de important acel moment, vor fi dezbateri cu substanta si de asemenea consideram extrem de important sa marcam prezenta presedintelui Republicii Franceze in Romania prin aceasta dezbatere asupra Tratatului European", a adaugat el.

Guvernul a aprobat, pe 19 decembrie, proiectul de Lege privind ratificarea Tratatului de reforma a Uniunii Europene, iar presedintele Traian Basescu a semnat, pe 8 ianuarie, decretul pentru supunerea spre ratificare de catre Parlament a Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene.

Ceremonia de semnare a tratatului a avut loc pe 13 decembrie 2007, la Lisabona, capitala Portugaliei, care detinea in acel moment presedintia UE. Dupa semnare, partea romana si-a exprimat intentia de a fi printre primele tari care ratifica documentul.

Totodata, Olteanu a precizat ca a trimis proiectul votului national la Comisia Juridica, urmand ca acesta sa intre in dezbatere saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Olteanu, #Nicolas Sarkozy, #Parlamentul Romaniei , #stiri Nicolas Sarkozy