Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Un deputat reclama ca a fost amenintat cu moartea

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 09:27
2479 citiri
Un deputat reclama ca a fost amenintat cu moartea
Foto: Arhiva

Niculae Mircovici, deputat din grupul minoritatilor, le-a spus membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca a fost amenintat cu moartea.

"Am primit o amenintare telefonica in care in mod explicit mi s-a spus ca este bine sa raman cu capul intreg, este bine sa ma gandesc la faptul ca am copii, nepoti, deci practic o amenintare cu moartea", a reclamat Mircovici, potrivit Romania Tv.

Acesta a spus conducerii Camerei ca a fost amenintat, la Comisia Juridica, de Doru Braia.

"Inainte de a incepe sedinta Comisiei juridice, am fost amenintat de domnul Doru Braia ca va face toate demersurile necesare pentru ca Grupul parlamentar al minoritatilor sa nu mai ramana in Parlament, adresandu-se Avocatului Poporului si asa mai departe. (...)

Dupa ce s-a terminat sedinta au intrat in sala atat domnul Braia, cat si domnul Maries si, aproape scuipandu-ma, deci extrem de aproape, au inceput sa tipe, sa urle la mine si sa imi spuna ca vom disparea din Parlament, ca de ce ne opunem si asa mai departe, deci o presiune", a declarat deputatul.

Mircovi a intrebat "in ce conditii si in ce calitate oamenii acestia sunt prezenti" si daca, in calitatea de membru al Biroului Permanent si ca reprezentant al Comisiei parlamentare a revolutionarilor la Comisia juridica, nu are "nici macar minimum de protectie" pe care i-l asigura Constitutia - acela de a nu avea "nici un fel de amenintare ca o forma de mandat imperativ vizavi de un vot care trebuie dat acolo".

Presedinta Camerei, Roberta Anastase, a vrut sa stie daca amenintarile au venit tot din partea lui Doru Braia.

"Sa vorbiti cu domnul secretar general si eventual sa solicitati Politiei sau institutiilor abilitate in ceea ce priveste amenintarile primite pe telefon. In ceea ce priveste acele amenintari facute in Parlamentul Romaniei, eu va voi ruga, domnule Barbu stiti ca am discutat subiectul acesta, cand se intampla astfel de incidente, parerea mea este ca persoanele care sunt vinovate de astfel de aspecte nu mai trebuie sa intre in Parlament. Adica suntem intr-o situatie in care trebuie sa luam decizii", a declarat Roberta Anastase.

"Cu o saptamana inainte s-a intamplat acelasi lucru din partea unui domn Turcu de la Constanta. Toate sunt legate de situatia nou creata prin arestarea secretarului de stat si prin cercetarile care se fac acolo si prin opunerea mea de a nu fi cuprinse in lege lucruri care sa ii dezincrimineze. Acesta este motivul principal pentru care mereu am fost agresat. Si cred ca oamenii acestia nu au ce cauta. Sau noua trebuie sa ni se asigure un minimum de protectie fireasca si normala ca deputati in Parlamentul Romaniei", a conchis deputatul Mircovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Niculae Mircovici amenintat moartea, #Mircovici amenintat Doru Braia , #stiri Niculae Mircovici