Avocatul lui Nicusor Constantinescu: Mandatul international de arestare nu are obiect

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 22:39
3177 citiri
Avocatul lui Nicusor Constantinescu: Mandatul international de arestare nu are obiect

Avocatul Marius Mocanu, aparatorul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, apreciaza drept nefondata solicitarea adresata Ministerului Justitiei de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru emiterea mandatului international de arest si cererii de extradare pe numele clientului sau.

Intr-un comunicat de presa transmis vineri seara, avocatul explica punctul sau de vedere in interpretarea legii.

"Solicitarea emiterii mandatului de arestare international de catre DNA in vederea extradarii este o reactie inutila la solutia definitiva pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti la data de 10 iulie 2014, prin care s-a stabilit ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, nu a incalcat niciuna din masurile impuse de controlul judiciar, intrucat la momentul solicitarii masurii arestarii preventive, cat si la momentul punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, Nicusor Constantinescu se afla in mod legal pe teritoriul SUA, pentru finalizarea tratamentului medical.

Urmeaza ca pe data de 15 iulie 2014, avand in vedere solutia Curtii de Apel Bucuresti, sa se dispuna anularea masurii de arest preventiv si implicit a mandatului emis in acest sens", spune avocatul Marius Mocanu.

Nicusor Constantinescu, dat in urmarire internationala: DNA cere extradarea sa

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire internationala prin Interpol de catre Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), dupa ce acesta nu s-a mai intors din SUA la data stabilita de instanta din Romania.

Biroul de presa al IGPR a confirmat, vineri, ca Nicusor Constantinescu este dat in urmarire internationala din data de 7 iulie, cand Tribunalul Bucuresti a admis cererea IGPR de emitere a unui mandat international de urmarire pe numele presedintelui Consiliului Judetean Constanta.

Nu s-a mai intors din SUA

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti nu au incuviintat pe 18 iunie solicitarea lui Nicusor Constantinescu de a prelungi pana la data de 1 septembrie perioada de parasire a teritoriului tarii, deoarece acesta nu a depus documente care sa ateste ca aceasta data este necesara pentru ameliorarea starii sale de sanatate.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu, pentru ca acesta nu s-a mai intors din SUA la data stabilita de instanta din Romania.

CAB: Nicusor Constantinescu se putea opera in tara. Acte fara parafa, poze regizate

Nicusor Constantinescu invoca faptul ca nu se poate deplasa, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii sustin insa ca documentele medicale prezentate de avocatii lui Nicusor Constantinescu sunt false.

In 27 mai, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de DNA, in dosarul in care este acuzat ca a impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi si ca nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Nicusor Constantinescu avocat mandat international, #Nicusor Constantinescu urmarire internationala, #Nicusor Constantinescu tratament SUA prostata , #DNA