Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Declaratiile lui Nicusor Constantinescu, in vizorul CSM - Inspectia Judiciara va face verificari

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 12:39
3091 citiri
Declaratiile lui Nicusor Constantinescu, in vizorul CSM - Inspectia Judiciara va face verificari

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi sesizarea Inspectiei Judiciare pentru efectuarea de verificari privind apararea independentei DNA fata de declaratiile sefului CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, si fata de pozitia Consiliului Judetean Constanta exprimata printr-un comunicat.

Procurorul Oana Schmidt-Haineala a cerut joi plenului CSM sa fie suplimentata ordinea de zi a sedintei cu sesizarea Inspectiei Judiciare pentru efectuarea de verificari privind apararea independentei DNA fata de declaratiile sefului CJ Constanta, Nicusor Constantinescu.

Oana Schmidt-Haineala, fost presedinte CSM, a mai solicitat ca plenul sa se pronunte prin hotarare, cum este procedural, si nu prin adresa.

Dupa centralizarea voturilor, CSM a suplimentat ordinea de zi cu aceasta cerere.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat miercuri, la iesirea din sediul Serviciului Judetean al DNA, unde a fost dus pe baza de mandat pentru audieri, ca ceea ce i se intampla este "un abuz", sustinand ca a fost luat cu "japca" pentru a i se aduce la cunostinta ca este invinuit de abuz in serviciu cu privire la realizarea unor proiecte judetene.

CJ Constanta, atac la DNA: Un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Basescu

"Este un abuz ceea ce mi se intampla. Este o actiune politica a DNA Bucuresti. (...) Astazi eu am fost tratat ca un animal, ca un criminal", a afirmat Constantinescu, adaugand ca nu a fost citat sa se prezinte la DNA.

El a mai declarat ca DNA este o institutie care ar trebui desfiintata.

"Acesti angajati, procurori si politisti DNA si cu politia politica de la Bucuresti fac ce vor in continuare, nu conteaza ca e USL la guvernare. Toti ar trebui dati afara, ar trebui desfiintata aceasta institutie politica DNA", a spus Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost ridicat miercuri de procurorii DNA pentru audieri. Procurorii DNA din Constanta au inceput urmarirea penala fata de presedintele CJ Constanta pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Nicusor Constantinescu CSM, #Nicusor Constantinescu DNA, #CJ Constanta atac DNA , #DNA