Ministerul Justitiei tergiverseaza arestarea lui Nicusor Constantinescu?

Miercuri, 27 August 2014, ora 14:31
3831 citiri
Ministerul Justitiei tergiverseaza arestarea lui Nicusor Constantinescu?
Foto: B1TV

Autoritatile americane nu au primit de la Bucuresti documentele necesare pentru arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, desi instanta a dispus aceasta masura in urma cu mai multe saptamani.

Intre timp, Nicusor Constantinescu a fost fotografiat in locuri publice din New York, la restaurant, fumand pe strada sau la cumparaturi (foto).

Nicusor Constantinescu, fotografiat iar in public: A ridicat un pepene de 6 kg, sustine un martor (Video)

In data de 23 iulie, Tribunalul Bucuresti a emis un nou mandat de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu, iar in data de 25 iulie Politia Romana l-a dat din nou in urmarire internationala.

Mandat de arestare pentru Nicusor Constantinescu - Va fi extradat din SUA de data asta?

Nicusor Constantinescu, dat din nou in urmarire

Peste cateva zile, la data de 7 august, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia tribunalului, decizia fiind definitiva.

Nicusor Constantinescu, din nou arestat preventiv - procurorul DNA, reclamat la CSM (Video)

In mass-media au aparut zilele acestea semne de intrebare cu privire la incapacitatea autoritatilor americane de a-l localiza pe Nicusor Constantinescu, in conditiile Interpol a confirmat urmarirea internationala a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta inca din data de 1 august, dupa cum a precizat Politia Romana pentru Evenimentul Zilei

Si totusi el nu a fost arestat si adus in tara, in conditiile in care alti urmariti internationali au fost prinsi foarte repede, cum ar fi sotii Nemes, gasiti intr-un buncar din SUA.

Jurnalistii de la EVZ au aflat ca Politia Romana s-a miscat foarte repede, nu si Ministerul Justitiei.

Astfel, pe 24 iulie, la o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu, Inspectoratul General de Politie a cerut Interpol urmarirea internationala si a informat Ministerul Justitiei, unde lucrurile par sa se fi blocat timp de aproape o luna.

Astfel, responsabilii cu trimiterea documentelor in strainatate au inapoiat Tribunalului Bucuresti notificarea primita, sustinand ca nu este intocmita cum trebuie, fiind nevoie de o noua notificare. Completarea si expedierea noilor documente par sa fi durat neobisnuit de mult, pentru o institutie care nu se afla la prima solicitare de acest gen.

Ministerul Justitiei e refuzat sa dea explicatii, precizand doar ca "in acest moment, nu pot fi furnizate informatii, procedurile de extradare fiind confidentiale".

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, s-a inscris in urma cu cateva luni in PSD, partid din care face parte si Nicusor Constantinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Ministerul Justitiei arestare Nicusor Constantinescu, #acte Interpol Nicusor Constantinescu , #DNA
Comentarii
Poza programer
programer
rank 1
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Hotii se aparaa mai bine intre ei decat putem noi sa ne imaginam