Nicusor Constantinescu a fost arestat preventiv - spunea ca nu se poate deplasa, dar s-a dus la petrecere

Vineri, 20 Mai 2016, ora 21:15
8994 citiri
Nicusor Constantinescu a fost arestat preventiv - spunea ca nu se poate deplasa, dar s-a dus la petrecere
Foto: Facebook/Nicusor Constantinescu

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luata, in aceasta seara, de Curtea de Apel Constanta.

Procurorii au cerut inlocuirea controlului judiciar cu o masura mai dura si au mentionat ca, din 29 martie pana acum, Nicusor Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecata pe motiv ca nu se poate deplasa din cauza ca s-a operat la un picior si urmeaza un tratament de recuperare, la Sanatoriul Balnear din Techirghiol.

Chiar daca Nicusor Constantinescu pretindea ca nu se poate deplasa, procurorii sustin ca el a fost surprins de nenumarate ori parasind Sanatoriul din Techirghiol. Mai mult, chiar in urma cu cinci zile, Constantinescu a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii.

Vineri dimineata, Nicusor Constantinescu a fost luat de la Spitalul Judetean Constanta si transportat cu o ambulanta la Curtea de Apel Constanta.

In fata jurnalistilor, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a acuzat ca este transportat ca un talhar si ca jandarmii au mers dupa el, chiar daca a anuntat ca o sa se prezinte in fata judecatorilor. Ba chiar pe durata sedintei de judecata, Constantinescu a stat intr-un scaun cu rotile si a fost asistat de un echipaj medical, care i-a luat tensiunea de mai multe ori.

Nicusor Constantinescu, luat din spital si dus la proces: Ma duc ca pe talhari! (Video)

Nu e prima oara cand Nicusor Constantinescu e protagonistul unui episod controversat: in 2014, el a ramas in Statele Unite, unde plecase pentru investigatii medicale, si dupa expirarea termenului fixat de instanta.

Nicusor Constantinescu, eliberat: Hai sa incetam cu arestarile astea

In toamna anului trecut, Nicusor Constantinescu a fost condamnat in acest dosar la trei ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu, dar sentinta nu este definitiva. Urmatorul termen va fi pe 30 mai.

Nicusor Constantinescu, cu un pas mai aproape sa fie iar presedintele CJ Constanta

Anul trecut intr-un dosar nou, legat de achizitionarea unui elicopter de interventii si salvare pentru zona de granita - judetul Constanta si districtul Dobrich, Bulgaria. Totodata, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 - 2013.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu are interdictie de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

El a mai fost trimis in judecata anul trecut intr-un dosar nou, legat de achizitionarea unui elicopter de interventii si salvare pentru zona de granita - judetul Constanta si districtul Dobrich, Bulgaria.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Nicusor Constantinescu arestat, #Nicusor Constantinescu arestat preventiv, #Nicusor Constantinescu DNA , #DNA