Nicusor Constantinescu a fost retinut in Turcia - surse (Video)

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 10:04
6504 citiri
Nicusor Constantinescu a fost retinut in Turcia - surse (Video)
Foto: Arhiva (Ziua de Constanta)

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, dat in urmarire internationala fiind trimis in judecata de DNA in trei dosare penale, ar fi fost retinut de politia din Turcia, potrivit unor surse apropiate cazului.

Nicusor Constantinescu a fost retinut marti, la o sectie de politie din Istanbul, si urmeaza sa fie dus la o instanta, pentru confirmarea mandatului de urmarire internationala emis pe numele lui dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestuia, informeaza Mediafax, citand surse judiciare.

Presedintele suspendat al CJ Constanta s-ar afla in Turcia de mai bine de o saptamana, fapt cunoscut de autoritatile de la Bucuresti, avand in vedere ca Ministerul Justitiei a transmis, saptamana trecuta, oficialilor din Turcia documentele necesare pentru aducerea in tara a lui Constantinescu, precizeaza sursele citate.

"Interpol Ankara nu a fost informat oficial de Politia din Istanbul si, de aceea, nu ne-a informat. Dupaa ce le-am semnalat noi informatiile din presa au verificat si se pare ca ar fi fost retinut ieri de Politia Istanbul. Oficial nu a venit nimic, doar telefonic", au precizat miercuri, pentru Agerpres, oficiali din Politia Romana.

Inainte de a ajunge in Turcia, Constantinescu s-a aflat intr-o clinica din SUA, mai bine de sase luni, unde a fost internat pe motive medicale. Sursele juriciare citate spun insa ca SUA ar fi respins cererea de extradare transmisa de autoritatile din Romania, pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta.

In situatia de fata nu exista indicii ca autoritatile turce vor respinge solicitarea in acest caz, a spus avocatul Nicusor Ene pentru B1 TV.

Nicusor Constantinescu, internat in Turcia? Avocat: Ce, l-au parasutat din avion?

Informatii neoficiale despre internarea lui Nicusor Constantinescu la o clinica medicala din Turcia au aparut inca de vinerea trecuta. Avocatul sau a infirmat insa zvonurile.

"Are mandat international prin Interpol de arestare? Are! Cum putea sa se duca in Turcia Nicusor Constantinescu fara sa treaca pe la politia lor de frontiera? Se ducea el la turci si intra ca prin branza, iar turcii inchideau ochii ca e el, Nicusor Constantinescu?", declara Catalin Dancu.

Nicusor Constantinescu, dat in urmarire internationala: DNA cere extradarea sa

Presedintele suspendat al CJ Constanta, social-democratul Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie. In luna iunie, pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventiva, insa presedintele CJ Constanta nu a putut fi retinut, fiind in SUA, la tratament pentru cancerul de prostata.

In luna septembrie, Constantinescu a dat un interviu unei televiziuni din Romania, in care spunea ca este foarte bolnav si din aceasta cauza nu poate sa revina in tara. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, in septembrie, ca procedurile de extradare nu sunt publice si "orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nicusor Constantinesc retinut Turcia, #presedintele CJ Constanta retinut, #Constantinescu dosare penale , #DNA