Nicusor Constantinescu are dreptate! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 23:59
15416 citiri
Nicusor Constantinescu are dreptate! (Opinii)

"Eu nu pot sa ma tratez si de cancer si sa vin sa ma joc de-a Zorro si filme western cu sirene prin Romania, ca asa vrea DNA-ul", se plange presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu.

Acum, dupa stiinta mea, cancerul de prostata de care dl. Constantinescu ar suferi, potrivit propriilor declaratii si documentelor medicale prezentate, se trateaza si in Romania, nu neparat in SUA unde vrea domnia sa sa ajunga. Se trateaza de acesta boala mii de barbati, unii chiar in spitalele constantene administrate de consiliul judetean. Si nu vad de ce spitalul bun pentru alegatori nu e bun si pentru alesi.

Dar dincolo de acest aspect tipic egalitatii dintre conducatorii romani si cei pe care ii conduc, eu cred ca dl. Constatinescu are, fara sa vrea, dreptate cand vorbeste despre lumea lui Zorro si filmele western.

Exact asa arata Romania, o tara din vestul cel mai salbatic al coruptiei.

Potrivit datelor ANI, din 2008 pana acum inspectorii Agentiei au descoperit

averi nejustificate in valoare de 17,5 milioane de euro.

Pe categorii profesionale, clasamentul arata asa:

- 12 sefi din companiile de stat - 4,5 milioane de euro

- 3 senatori - 4 milioane de euro

- 22 de ofiteri de politie si vamesi - 2,4 milioane de euro

- 7 consilieri locali - 1,9 milioane de euro

- 2 ministri - 1 milion de euro

- 3 consilieri judeteni - 600.000 de euro

- 6 primari - 500.000 de euro

- 2 deputati- 440.000 de euro

- 2 judecatori - 205.000 de euro.

Si acesta este doar varful icebergului. Pe de-o parte, nu sunt incluse sumele din dosarele aflate in diverse stadii ale proceselor penale. Pe de alta parte, este vorba numai despre ceea ce a apucat sa verifice pana acum ANI. Stiti cum e, numarul celor care nu poarta centura de siguranta la volan e cu mult mai mare decat numarul celor amendati pentru aceasta contraventie.

Pe de alta parte, dupa toate probabilitatile, cele 17,5 milioane reflecta nu atat nivelul coruptiei, cat pe cel al neglijentei, adica partea care nu a fost albita prin diverse artificii, fie din nebagare de seama, fie din suficienta, fie pentru ca mijloacele de albire au fost excedate de cantitatea care trebuia albita.

Un asemenea nivel al coruptiei o fi sau nu ca in Vestul Salbatic?

Dl. Constantinescu spune ca serialul cu Zorro a continuat si in cazul d-lui Duicu de la Mehedinti. Asa e. Potrivit declaratiei de avere, presedintele CJ Mehedinti este sarac lipit pamantului. Familia domniei sale a castigat anul trecut in total, cu tot cu alocatia pentru copii, putin peste 40.500 de lei.

Dl. Duicu, om bun sa-l pui pe rana, a donat PSD, din acesti bani se-ntelege, ca altii nu apar niciunde, 36.000 de lei. Deci familia Duicu, doi adulti si doi copii, a trait un an de zile cu 4.600 de lei, adica 383 de lei de lei pe luna. Sariti oameni buni cu venitul minim garantat, ca familia Duicu este muritoare foame!

S-o fi invatat cu saracia cand era seful sucursalei Petrom in vremea embargoului petrolier impus Serbiei. Sau poate ca e doar in acord cu judetul pe care-l pastoreste, unul dintre cele mai sarace din tara, cu un somaj foarte ridicat si cel mai mic numar de firme la mia de locutiori. E de Zorro sau de Vestul Salbatic?, ma intreb si eu, asa.

Dupa cum nu-mi dau seama daca e de Zorro sau de Vestul Salbatic ca un presedinte de CJ, de exemplu, dl. Constantinescu, sa refuze Curtii de Conturi dreptul de a controla institutii din subordinea CJ. Ca nu vrea el, punct.

Sau din ce film o fi sa tii un ministru in functie pana cand este condamnat pentru coruptie? Din ce film e ca presedintele Comisiei juridice din Senat si unul dintre artizanii proiectului de modificare a Constitutiei sa fie condamnat pentru coruptie?

Dar stiti care mi se pare partea cea mai urata a acestui film western sau cu Zorro? Votul. Cei mai multi dintre cei aflati pe lista DNA si ANI au fost votati cu spor de oameni care traiesc in acest Vest Salbatic al coruptiei. Si cat va fi asa, ma tem ca vor ramane figuranti in acest film.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nicusor Constantinescu DNA, #Duicu DNA PSD, #ANI averi ilicite , #DNA