Nicusor Constantinescu scapa de unul dintre mandatele de arestare

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 17:06
3647 citiri
Nicusor Constantinescu scapa de unul dintre mandatele de arestare
Foto: Romania Libera

Judecatorii de la Curtea de Apel Constanta au decis, miercuri, sa anuleze unul dintre mandatele de arestare emise pe numele lui Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, aflat in arest preventiv.

Mandatul de arestare anulat miercuri, printr-o decizie definitiva, avea la baza dosarul in care acesta este cercetat pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca nu a permis Curtii de Conturi sa faca mai multe controale la CJ Constanta, in timpul conducerii lui Nicusor Constantinescu, relateaza Ziua de Constanta.

Totusi, el se afla in prezent in arest preventiv intr-un alt dosar, tot sub acuzatia de abuz in serviciu. In aceasta speta, DNA il suspecteaza pe social-democrat ca a aprobat finantarea de lucrari fictive in judet, provocand un prejudiciu de 30 de milioane de lei in dauna Consiliul Judetean Constanta.

Nicusor Constnatinescu mai are un mandat de arestare emis pe numele sau, tot pentru abuz in serviciu, de aceasta data in dosarul acuzat ca nu a finantat corespunzator Centrul Militar Zonal din Constanta.

Judecatorii de la Tribunalul Constanta au confirmat, pe 7 noiembrie, acest mandat, insa decizia nu a fost una definitiva. Constantinescu a contestat hotararea la aceeasi instanta, urmand ca magistratii sa ia o decizie pe 2 decembrie, insa nici aceasta nu va fi una definitiva.

Nicusor Constantinescu, mandat de arestare si intr-un alt dosar

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 6 noiembrie, arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, in dosarul in care DNA il suspecteaza de finantarea unor lucrari fictive, dupa ce seful suspendat al CJ Constanta s-a intors din Turcia si a fost retinut pe Aeroportul Otopeni.

Nicusor Constantinescu, arestat preventiv

Mandatele de arestare au fost emise in lipsa, in perioada in care Nicusor Constantinesu s-a aflat la tratamente pentru cancer in Statele Unite, plecand ulterior in Turcia. El a fost dat in urmarire internationala, intrucat nu s-a intors din SUA la data stabilita de magistrati.

Judecatorii l-au pasuit pe Nicusor Constantinescu: Vezi pana cand are voie sa ramana in SUA

Nicusor Constantinescu, dat in urmarire internationala: DNA cere extradarea sa

Presedintele suspendat al CJ Constanta a facut mai multe declaratii in fata instantei de la Tribunalul Bucuresti, dar si a magistratilor constanteni, incercand sa ii induplece pe acestia.

Nicusor Constantinescu, la un pas sa fie arestat: Cum incearca sa ii induplece pe judecatori

Constantinescu, retinut pe Aeroportul Otopeni

Presedintele suspendat al CJ Constanta a ajuns pe 6 noiembrie in Romania, dupa mai bine de jumatate de an de cand a parasit tara, pe motive medicale. El a venit din Turcia cu avionul si a ajuns pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 11.30, unde a fost retinut si preluat de autoritati cu o duba a politiei, fiind dus la Tribunalul Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a ajuns in Romania. A fost retinut pe Aeroportul Otopeni (Video)

Presedintele suspendat al CJ Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie din trei dosare distincte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Nicusor Constantinescu mandat arestare anulat, #Nicusor Constantinescu mandat anulat , #DNA