Nicusor Constantinescu si-a pierdut mandatul "de drept". Prefectul de Constanta se mai gandeste

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 20:47
3181 citiri
Nicusor Constantinescu si-a pierdut mandatul "de drept". Prefectul de Constanta se mai gandeste
Foto: ziuaconstanta.ro

Prefectul de Constanta, Radu Volcinschi (foto), amana emiterea ordinului prin care Nicusor Constantinescu isi pierde mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Constanta ca urmare a absentei sale din tara in ultimele 6 luni, desi legea ii cere acest lucru.

Conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, mandatul primarului sau al presedintelui de consiliu judetean inceteaza "de drept" daca acesta "se afla in imposibilitatea exercitarii functiei datorita unei boli grave, certificate, care nu permite desfasurarea activitatii in bune conditii timp de 6 luni pe parcursul unui an calendaristic".

De asemenea, legea prevede ca prefectul este cel care trebuie sa emita ordinul de incetare a mandatului primarului sau presedintelui de CJ aflat intr-o astfel de situatie.

Nicusor Constantinescu si-a delegat atributiile vicepresedintelui Cristinel Nicolae Dragomir in data de 8 aprilie, dupa care a plecat in SUA pentru a se opera de cancer la prostata. De atunci, el nu a mai venit in Romania, iar prefectul ar fi trebuit sa aplice legea si sa ii revoce mandatul.

Prefectul Radu Volcinschi a declarat ca secretarul Consiliului Judetean este cel care ar trebui sa trimita ordinul de suspendare catre prefectura, dupa ce isi face ordine in hartii, scrie Romania Libera.

"Mai departe vedem pe legislatie ce ne spune noul Cod Civil si atunci luam o decizie", a mai explicat el, precizand ca se va discuta daca in cazul lui Nicusor Constantinescu, suspendat fiind din functie, se mai aplica sau nu termenul legal de sase luni.

Mazare: Nicusor Constantinescu este disperat sa revina in tara

Conform sursei citate, prefectul de Constanta, Radu Volcinschi este un apropiat al celui pe care ar trebui sa il revoce din functie. El a condus in perioada 2008-2012 Directia Generala Administratie Publica si Juridica din cadrul consiliului judetean la sefia caruia s-a aflat si se afla Nicusor Constantinescu, si a lucrat la Corpul de Control al Regiei Domeniului Public, din subordinea primarului PSD de Constanta Radu Mazare.

Nicusor Constantinescu este asteptat de procurori sa revina in tara dupa ce pe numele lui au fost emise doua mandate de arestare preventiva, unul intr-un dosar in care este acuzat ca nu a permis controlul Curtii de Conturi, iar al doilea, emis in data de 15 septembrie intr-un dosar legat de finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire internationala, iar in urma cu o luna, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si "orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze".

Joi, Nicusor Constantinescu a acordat un interviu video in care a spus ca el nu se ascunde, dar nici nu revine in tara, si a acuzat "politia politica a lui Traian Basescu", DNA, ca il vrea "cadavru".

Nicusor Constantinescu ataca DNA din SUA: Politia politica a lui Basescu ma vrea "cadavru"

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#prefect Nicusor Constantinescu revocat mandat, #Radu Volcinschi mandat Nicusor Constantinescu , #DNA