Nicusor Constantinescu, aparat de DNA cu poze de pe patul de spital (Galerie foto)

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 11:55
10329 citiri
Nicusor Constantinescu, aparat de DNA cu poze de pe patul de spital (Galerie foto)

Presedintii Consiliilor Judetene din Romania, membri ai Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), condamna cererea DNA de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu, aflat in Statele Unite la tratament.

Sefii de CJ din tara sustin, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, ca "Romania nu isi permite un nou caz Visinescu" si ca "este absolut inuman sa ceri arestarea preventiva a unui cetatean al Romaniei, fie el si presedinte al unui consiliu judetean, care a fost supus unei interventii chirurgicale si care acum se afla in convalescenta".

La comunicatul citat sunt atasate si o serie de fotografii cu seful CJ Constanta, aflat pe patul de spital din Statele Unite. Pentru a dovedi ca imaginile sunt recente, Nicusor Constantinescu tine in mana editia tiparita din data de 17 iunie a unui cotidian american.

Reprezentantii UNCJR condamna cererea procurorilor anticoruptie ca fiind "una de-a dreptul criminala", comparand "gradul de opacitate cu care acestia au ajuns sa trateze cauzele penale" cu modul in care actionau "anchetatorii stalinisti din anii '50".

Nicusor Constantinescu nu s-a mai intors din SUA: Nu va reveni prea curand in tara

Pe de alta parte, membrii uniunii sefilor de CJ "considera benefica existenta DNA", dar cred ca demersul procurorilor "afecteaza grav imaginea unui act de justitie conform cu drepturile omului si normele europene".

"Consideram ca in secolul XXI Romania nu mai are voie sa genereze un nou caz 'Visinescu' aflat, de aceasta data, in simbria DNA si solicitam ca procurorii sa respecte drepturile si libertatile cetatenilor acestei tari, atata timp cat a fi bolnav nu a devenit inca o infractiune legiferata de Codul Penal!", se arata in comunicatul citat.

Totodata, reprezentantii UNCJR sustin ca presedintele CJ Constanta a suferit o interventie chirurgicala pe 12 aprilie 2014, cand i-au fost extrase prostata, veziculele seminale si ganglionii limfatici pelvini.

Nicusor Constantinescu, trimis in judecata pentru 24 de infractiuni (Video)

Presedintii de Consilii Judetene arata ca Nicusor Constantinescu sufera de incontinenta urinara si ca pe 3 mai 2014 i-a fost introdus si un cateter abdominal si ca are nevoie de radioterapie.

Mai mult, pentru a veni in sprijinul presedintelui CJ Constanta, UNCJR prezinta si o traducere autorizata a unei scrisori medicale din partea doctorului Mohamad Allaf, profesor asociat in Urologie, Oncologie si Inginerie Biomedicala de la Spitalul Johns Hopkins din Chicago, care l-a tratat pe Nicusor Constantinescu.

DNA cere arestarea lui Nicusor Constantinescu: Nu s-a intors din SUA de la tratament (Video)

Conform documentului, medicul confirma ca Nicusor Constantinescu a fost diagnosticat cu "cancer agresiv de prostata", ca a suferit interventiile mentionate in comunicat, ca "pacientul se confrunta in prezent cu incontinenta urinara" si ca o intrerupere a tratamentului "ar compromite major starea sa de sanatate".

Cercetat pentru zeci de infractiuni

Presedintele Consiliul Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat de autoritatile din Romania pentru fapte de coruptie, ar fi trebuit sa se intoarca in tara pe data de 5 iunie, limita pana la care DNA i-a permis sa se trateze in Statele Unite. Acesta nu s-a mai intors in tara, motiv pentru care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a acestuia.

Procurorii i-au ridicat acestuia masura controlului judiciar la inceputul lunii aprilie, permitandu-i sa mearga sa se opereze in America, la spitalul Johns Hopkins din Chicago.

Radu Mazare: Nicusor Constantinescu sufera de cancer la prostata

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si pentru 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor unor persoane.

Nicusor Constantinescu este acuzat de complicitate la 3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite, se arata intr-un comunicat remis de DNA in luna mai.

Seful CJ Constanta Nicusor Constantinescu, retinut (Video)

Seful CJ Constanta este acuzat, printre altele, ca ar fi impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi la Regia Autonoma de Drumuri si Poduri Constanta (RADJDP) si ca a refuzat sa prelungeasca certificate de urbanism si autorizatii de construire, in perioada 2007 - 2014.

Dosarul sau a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, insa Nicusor Constantinescu mai are alte doua dosare penale, pentru infractiuni similare, trimise spre judecare in ianuarie, respectiv aprilie 2014.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicusor Constantinescu poze pat spital, #Nicusor Constantinescu prostata spital SUA, #Nicusor Constantinescu cerere arestare DNA , #DNA