Nicusor Constantinescu scapa de arest

Vineri, 28 Martie 2014, ora 17:27
2304 citiri
Nicusor Constantinescu scapa de arest
Foto: Arhiva

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, vineri seara, ca Nicusor Constantinescu sa fie cercetat in libertate, respingand in acest fel contestatia facuta de DNA.

Astfel, acesta va ramane in libertate sub control judiciar. Decizia este definitiva.

Pe de alta parte, aceeasi instanta a admis contestatia fata de arestare formulata de directorului Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, astfel ca si acesta va fi cercetat in libertate, insa, spre deosebire de Constantinescu, fara control judiciar.

Tribunalul Bucuresti a anuntat in aceasta saptamana ca Nicusor Constantinescu nu a fost arestat saptamana trecuta pe motiv ca acesta sufera de o boala grava. Presedintele Consiliului Judetean Constanta ar avea cancer de prostata.

Pe 15 ianuarie, Nicusor Constantinescu a fost ridicat de procurorii anticoruptie din fata sediului CJ si dus la audieri la DNA. La momentul respectiv, acesta a incercat sa se opuna si nu a vrut sa urce in masina anchetatorilor.

De ce nu a fost arestat preventiv Nicusor Constantinescu - motivarea deciziei

Ajuns la DNA, seful Consiliului Judetean Constanta a fost audiat o ora si jumatate, iar la iesire a anuntat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, acuzand procurorii de abuz si politie politica.

Procurorii DNA informasera ca au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

In aceeasi zi, s-a comunicat ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. A doua zi, seful CJ Constanta a contestat hotararea. A primit permisiunea de a parasi tara pana in 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile, insa pe 17 ianuarie, magistratii au respins cererea sa de ridicare a interdictiei de a parasi tara timp de 30 de zile. Decizia a fost definitiva.

Pe 23 ianuarie, Constantinescu a plecat in SUA, pentru a face mai multe investigatii medicale.

Saptamana trecuta, Nicusor Constantinescu a fost retinut pentru 24 de ore. Dupa aflarea acestui lucru, seful Consiliului Judetean Constanta le-a spus jurnalistilor ca este bolnav de cancer.

Judecatorul Raul Alexandru Nestor de la Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a presedintelui CJ Constanta.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Nicusor Constantinescu cercetat libertate, #Nicusor Constantinescu libertate, #Nicusor Constantinescu dosar coruptie , #PSD Constanta