De ce nu a fost arestat preventiv Nicusor Constantinescu - motivarea deciziei

Luni, 24 Martie 2014, ora 20:42
4383 citiri
De ce nu a fost arestat preventiv Nicusor Constantinescu - motivarea deciziei
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, nu a fost arestat saptamana trecuta pe motiv ca sufera de o boala grava, dupa cum se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti.

"Sub aspect circumstantial, din analiza inscrisurilor cu caracter medical depuse la dosarul de urmarire penala rezulta ca inculpatul a fost diagnosticat cu o afectiune extrem de severa - cancer de prostata cu risc ridicat care necesita un tratament intensiv combinat de terapie prin radiatii si terapie cu hormoni", se arata in motivarea instantei, citata de Agerpres.

Desi nu s-a facut o expertiza medicala pentru a se afla daca este vorba despre respectiva boala, instanta spune ca existenta acestei afectiuni este demonstrata de "actualul stadiu al cercetarilor prin scrisoarea Spitalului din Stanford - Sectia de Radioterapie Oncologica din data de 4.02.2014".

In motivare se mai arata ca intr-un alt dosar au fost initiate demersurile pentru efectuarea unei expertize medico-legale in vederea solutionarii unei cereri de suspendare a urmaririi penale.

"Conform declaratiilor date de inculpat in fata instantei de judecata la acest termen, investigatiile medicale necesare intocmirii raportului de expertiza medico-legala au fost deja initiate, inculpatul fiind obligat sa se supuna mai multor investigatii de specialitate in unitati medicale de resort, fiind necesara inclusiv reluarea unei proceduri medicale invazive extrem de dureroase - biopsia, procedura pe care inculpatul sustine ca ar fi parcurs-o, insa in unitati medicale din strainatate", se mai arata in documentul citat.

Radu Mazare: Nicusor Constantinescu sufera de cancer la prostata

Astfel, judecatorul a decis ca Nicusor Constantinescu poate fi arestat preventiv abia dupa finalizarea raportului de expertiza medico-legala dispus in celalalt dosar. Mai mult, acesta sustine ca nu poate grabi efectuarea expertizei.

Nicusor Constantinescu a anuntat ca este bolnav de cancer dupa ce a fost retinut

Pe 15 ianuarie, Nicusor Constantinescu a fost ridicat de procurorii anticoruptie din fata sediului CJ si dus la audieri la DNA. La momentul respectiv, acesta a incercat sa se opuna si nu a vrut sa urce in masina anchetatorilor.

Ajuns la DNA, Seful Consiliului Judetean Constanta a fost audiat o ora si jumatate, iar la iesire a anuntat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, acuzand procurorii de abuz si politie politica.

Procurorii DNA informasera ca au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

In aceeasi zi s-a comunicat ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. A doua zi seful CJ Constanta a contestat-o. A primit permisiunea de a parasi tara pana in 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile, insa pe 17 ianuarie, magistratii au respins cererea sa de ridicare a interdictiei de a parasi tara timp de 30 de zile. Decizia a fost definitiva.

Pe 23 ianuarie, Constantinescu a plecat in SUA, pentru a face mai multe investigatii medicale.

Saptamana trecuta, Nicusor Constantinescu a fost retinut pentru 24 de ore. Dupa aflarea acestui lucru, seful Consiliului Judetean Constanta le-a spus jurnalistilor ca este bolnav de cancer.

Judecatorul Raul Alexandru Nestor de la Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a presedintelui CJ Constanta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#motivare Nicusor Constantinescu, #Nicusor Constantinescu cancer, #Nicusor Constantinescu cancer prostata , #stiri Nicusor Constantinescu