Nicusor Dan a refuzat sa fie secretar de stat. Ce salariu are si cati bani a strans

Vineri, 04 Mai 2012, ora 22:55
6784 citiri
Nicusor Dan a refuzat sa fie secretar de stat. Ce salariu are si cati bani a strans

Candidatul independent pentru Primaria Capitalei Nicusor Dan a declarat, vineri, ca a refuzat o functie de secretar de stat in 1999, preferand sa ramana matematician si liderului unui ONG.

"In 1999 nu am acceptat functia de secretar de stat, mi-ar fi dat o deschidere spre alte lucruri", a spus Nicusor Dan, la B1 Tv, precizand ca regreta ca nu a acceptat acest lucru.

Liderul Asociatiei "Salvati Bucurestiul", pe care a infiintat-o in 2006, spune ca inspiratia i-a venit dupa ce primarul de atunci, Adriean Videanu, a decis sa faca blocuri in parcarea din fata Atheneului, proiect fata de care a protestat "ca un cetatean responsabil".

El spune ca avea experienta in domeniul civic, incepand cu sfarsitul anilor '90.

"In 1999, am infiintat 'Tinerii pentru Actiune Civica', voia sa fie ce e Liga Studentilor Romani din Strainatate, a fost un esec partial", a povestit acesta.

Nicusor Dan si banii

Nicusor Dan a precizat, la intrebarea moderatorului, ca are un salariu de 1.800 de lei, fiind cercetator la Insitutul de Matematica, unde lucreaza din anii '90. El a povestit ca a refuzat sa ramana in Franta, unde a obtinut un doctorat in matematica, din cauza diferentelor culturale. El a spus ca ii considera pe francezi un "popor germanic", care nu intelege umorul derizoriu.

"Apreciez cultura franceza, insa vedeam diferentele si le resimteam sentimental (...) Franta fiind un popor germanic, pana la urma, nu are umorul asta derizoriu. Cand colegii mei faceau o gluma, nu radeam, cand faceam eu, nu radeau ei", a explicat acesta.

Nicusor Dan a spus si ca a primit 12-13.000 de euro donatii pentru campania sa la Primaria Capitalei, povestind chiar niste scene emotionante, in care doua pensionare i-au adus 1 milion si jumatate, respectiv 3 milioane (lei vechi) pentru a-i finanta cursa electorala.

Cine il sustine?

Candidatul independent spune ca a avut oferte de la mai multe partide mici pentru a fi candidatul lor, insa a refuzat. Mai mult, el a adaugat ca s-a discutat chiar in interiorul PDL pentru a fi sustinut ca si candidat, insa a precizat ca oricum ar fi refuzat, deoarece nu-si doreste "sa fie pe o lista de partid".

Nicusor Dan a confirmat insa ca are sustinerea mai multor figuri publice, precum Andrei Plesu sau Cristian Preda, si crede ca sunt multi oameni de cultura care sunt de partea sa.

Moderatorul emisiunii, jurnalistul Ion Cristoiu, a anuntat ca si el il sustine pe Nicusor Dan si a semnat pentru acesta, in direct. Candidatul independent are acum peste 37.000 de semnaturi, cu o mie mai mult decat necesarul, dar vrea sa ajunga la 40.000, intrucat unele semnaturi pot contine greseli.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Nicusor Dan refuzat secretar stat, #salariu Nicusor Dan candidat , #candidat primaria Bucuresti