Nicusor Dan: Depunem plangeri penale pentru demolarea fostului restaurant regal "Flora" (Video)

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 16:35
4889 citiri
Nicusor Dan: Depunem plangeri penale pentru demolarea fostului restaurant regal "Flora" (Video)

Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a informat, miercuri, ONG-ul pe care il conduce va depune plangeri penale impotriva celor care au dus la demolarea imobilului din Kiseleff 39, fostul Restaurant al Casei Regale "Flora".

"Facem o plangere penala impotriva oamenilor din primarie care au semnat autorizatie, a functionarilor din directia de cultura care au semnat avizul si a directorului din minister, Angelescu, care a spus ca avizul este bun", a spus Nicusor Dan, pentru Ziare.com.

Demolarea cladirii considerate de patrimoniu este, in viziunea lui Nicusor Dan, o noua "proba ca la Primaria Municipiului Bucuresti nu se respecta legea".

Acesta a explicat ca Asociatia Salvati Bucurestiul a avertizat ca autorizatia de demolare este ilegala, insa nimeni nu a fost interesat de pozitia ONG-ului.

"O sa facem plangere penala pentru persoanele care au semnat actele, nu numai ca au semnat o autorizatie ilegala, dar noi i-am prevenit ca este ilegala autorizatia, avem scrisoarea prin care le-am spus 'nu emitati autorizatia ca este ilegala'.

In plus am facut un proces pentru suspendarea avizului directiei de cultura si am cerut primariei macar, daca tot vreti sa emitezi autorizatia, asteptati procesul ala, care urma sa se desfasoarea in 2 saptamani. Ei s-au grabit sa emita autorizati, bineinteles ca aia abia au asteptat sa demoleze in ziua in care au primit-o ca sa nu mai existe niciun proces", a declarat Nicusor Dan, pentru Ziare.com.

In concluzie, Nicusor Dan a spus ca asociatia va cere intr-un proces civil reconstruirea imobilului.

Demolarea, ilegala definitiv si irevocabil

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, miercuri, ca demolarea imobilului de pe Kiseleff 39 a fost ilegala, decizia fiind definitiva si irevocabila.

"Prin decizia irevocabila pronuntata pe 8 octombrie 2012 in dosarul 22378/3/2011, Curtea de Apel Bucuresti a declarat ilegala autorizatia de desfiintare emisa pe primarul municipiului Bucuresti in 22 septembrie 2010 pentru imobilul din Soseaua Kiseleff 39".

Astfel, urmeaza ca situatia sa fie transata printr-un proces la instanta civila, intre Primaria Bucuresti si Asociatia Salvati Bucurestiul.

Primaria Capitalei dezminte

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Primaria Capitalei precizeaza ca afirmatiile conform carora "autorizatia de desfiintare fusese eliberata in baza unui aviz de desfiintare ilegal al Directiei pentru Cultura Bucuresti" sunt hazardate atat timp cat nu exista inca motivatia deciziei Curtii de Apel.

"Autorizatia a fost emisa in baza avizului Directiei pentru Cultura si Patrimoniului National a Municipiului Bucuresti nr 356/SMI/ 14.07.2010, a carui valabilitate a fost reconfirmata la solicitarea PMB prin adresa Ministerului Culturii si Patrimoniului National nr. 3545/25.10. 2010", se mai afirma in document.

Asadar, Primarul General nu "s-a grabit" sa elibereze autorizatia de desfiintare, ci a respectat termenele legale prevazute de lege pentru eliberarea acesteia.

Potrivit Primariei, imobilul din imobilul din str. Kiseleff Pavel Dimitrievici nr.39, desi a fost construit in perioada interbelica, nu figureaza in Lista Monumentelor Istorice a Municipiului Bucuresti actualizata in 2010 si poate fi desfiintat in baza unei autorizatii de desfiintare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Nicusor Dan primaria Bucuresti, #Nicusor Dan proces Primarie, #Nicusor Dan imobil Kiseleff , #candidat primaria Bucuresti