Nicusor Dan nu renunta: Cu cine vrea sa se alieze in lupta pentru Parlament

Luni, 06 Iunie 2016, ora 11:45
12515 citiri
Nicusor Dan nu renunta: Cu cine vrea sa se alieze in lupta pentru Parlament
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Nicusor Dan, candidatul USB care a iesit pe locul doi la alegerile pentru Primaria Capitalei, nu renunta la lupta, ba mai mult, vrea sa se alieze cu oameni "interesanti" din toata tara si sa mearga la parlamentarele din toamna cu Uniunea Salvati Romania (USR).

Candidatul Uniunii Salvati Bucurestiului (USB), care se va transforma in USR, a declarat, la Digi 24, ca de duminica seara pana luni dimineata a primit 50 de mailuri de la independenti sau partide mici, locale, din toata tara, care vor sa se alature proiectului sau.

Printre cei care l-au contactat se numara Andrei Postolache, independentul care a obtinut la Primaria Iasi un scor de 13%, clasandu-se pe locul al treilea, dupa candidatul PSD si cel al PNL.

"Am primit 50 de mailuri de la oameni care vor sa faca parte din proiect. Este vorba despre o propunere de colaborare cu mai multe grupuri (...), este candidatul independent de la Iasi, care a obtinut 13%, mai sunt doi candidati interesanti la Bacau", a aratat Nicusor Dan.

Acesta a explicat ce inseamna mai exact proiectul sau. El le propune partidelor locale si celor care au candidat ca independenti la alegerile de duminica sa faca "o constructie comuna" impotriva PSD, PNL si formatiunilor formate din acestea, sa intre in Parlament si sa faca "opozitie reala".

Afla mai multe despre proiectul lui Nicusor Dan si cum vrea sa salveze Romania

Probabil nu va candida la parlamentare

Nicusor Dan a spus ca nu s-a hotarat inca daca va candida sau nu la alegerile parlamentare, dar "mai degraba nu". Decizia va fi luata dupa discutiile cu grupurile din tara care se vor alatura Uniunii Salvati Romania.

Nicusor Dan a vorbit si despre cazul surprinzator al candidatului USB Clotilde Armand, care a fost primar al Sectorului 1 pentru o noapte. Frantuzoaica avea cel mai bun scor duminica seara, dupa exit-poll-uri, insa a cazut pe locul al doilea, dupa candidatul PSD, luni dimineata, cand BEC a anuntat primele rezultate provizorii oficiale.

"Este o mare pierdere. (Clotilde Armand - n.red.) e cineva care venea din privat, a condus mii de oameni, a reformat institutii de stat. Era in masura sa faca ceva la o institutie anchilozata cum era Primaria Sectorului 1", a declarat seful USB.

Nicusor Dan - care a obtinut un scor de 29,70%, in timp ce Gabriela Firea a atras 42,79% dintre sufragii (dupa numararea a aproape 15% din voturi) - crede ca ar fi castigat daca scrutinul s-ar fi desfasurat in doua tururi.

"As fi intrat in turul al doilea cu Gabriela Firea, am fi participat la dezbateri si, probabil, oamenii care au votat PNL si PMP ar fi votat candidatul dreptei, candidatul anti-PSD", a aratat Nicusor Dan.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Nicusor Dan candidat independent Iasi, #Nicusor Dan USR , #candidat primaria Bucuresti