Ce spune Nicusor Dan despre sustinerea viitorului guvern si aliante cu PSD sau PNL

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 20:26
3469 citiri
Ce spune Nicusor Dan despre sustinerea viitorului guvern si aliante cu PSD sau PNL
Foto: captura video Antena 3

Presedintele Uniunii Salvati Romania, fosta Uniune Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, spune ca formatiunea sa ar putea pune conditii, daca dupa alegerile parlamentare din luna decembrie viitorul guvern ar depinde de votul USR.

"Sunt foarte multe necunoscute pana la urmatorul ciclu de alegeri, nu as vrea sa ma lansez in supozitii.

Daca formarea guvernului va depinde de votul nostru, putem avea niste conditii. Si aceste conditii sunt trecute in programul nostru. Sunt conditii de democratizare a sistemului electoral - e inadmisibil ca o alianta de doua partide sa trebuiasca sa faca 8 la suta. E inadmisibil sa nu poti sa ai partide locale, numarul de semnaturi e foarte mare. Alegerea primarilor intr-un singur tur e total nedemocratica", a precizat Nicusor Dan, la Antena 3.

Acesta a mentionat ca, in prezent, USR nu ar face alianta nici cu PSD, nici cu PNL, daca ar fi pus astazi in postura de a decide acest lucru.

"Asa cum arata PSD si PNL azi, daca astazi ar fi momentul de imediat dupa alegerile parlamentare, nu am face alianta nici cu PSD, nici cu PNL si nici cu partidele mici care au iesit din ele.

Dar mai sunt cinci luni pana atunci si sunt foarte multe optiuni, inclusiv a vota un guvern din care sa nu faci parte, pe un program pe care sa il negociezi. Mi-e greu sa cred ca vom vota un guvern PSD sau un guvern PNL. Eu cred ca un premier tehnocrat, care sa asigure o mai mare reprezentativitate, atat a partidelor, cat si a societatii civile, este benefic pentru Romania inca o perioada de timp", a mai spus fostul candidat la Primaria Capitalei.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca nu are vreo relatie preferentiala cu presedintele Klaus Iohannis.

"Ultima oara am vorbit la acea consultare dinaintea numirii Guvernului Ciolos. Asta este tot. Nu avem o relatie preferentiala", a spus Nicusor Dan.

Presedintele USR este consilier general in Consiliului General al Municipiului Bucuresti. La alegerile locale, a iesit pe locul 2 in cursa pentru Primaria Capitalei, dupa Gabriela Firea.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Nicusor Dan alianta PSD PNL, #Nicusor Dan aliante parlamentare, #USR aliante PSD PNL , #USB