Nicusor Dan ii asteapta pe ministrii lui Ciolos in USR

Luni, 22 August 2016, ora 13:13
2619 citiri
Nicusor Dan ii asteapta pe ministrii lui Ciolos in USR
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a declarat, luni, ca formatiunea sa are usa deschisa pentru actualii ministri si ca Dacian Ciolos este una dintre optiunile formatiunii pentru functia de prim-ministru de dupa alegeri.

Nicusor Dan a precizat ca membrii Guvernului "se incadreaza in criteriile" de adeziune in USR, insa organizatia in care se vor inscrie va decide daca acestia se vor regasi sau nu pe liste partidului la alegerile parlamentare.

"Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Ciolos sunt de profilul celor pe care noi ii cautam in USR. Nu au existat insa discutii legate de un acest tip de candidatura. Au usile deschide de a deveni membri, urmand ca organizatia judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, sa decida prin vot secret cine vor fi candidatii. (...)

Se incadreaza in ceea ce am defini noi criterii de admitere in USR. (...) Domnul Voiculescu (Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii - n.red.), ca multi oameni din Guvernul asta, sunt pe profilul oamenilor pe care noi ii cautam in USR, dar nu au existat astfel de discutii", a spus liderul USR.

Citeste ce a spus ministrul Cristian Ghinea despre o eventuala candidatura

Referitor la o posibila propunere pe care USR o va face dupa parlamentare pentru functia de premier, Nicusor Dan a precizat ca acesta va fi "din zona tehnocrata", iar actualul premier Dacian Ciolos este una dintre optiuni.

Nicusor Dan vrea o relatie exclusiva cu noul premier, care ar putea fi tot Ciolos

"Consideram ca avantajul unui premier tehnocrat e ca poate sa aduca in procesul de decizie oameni cu competente din societatea civila, ceea ce premierii politici nu au facut niciodata pana acum, in guvernul asta care are si bune si rele lucrul asta se intampla. Ne dorim sa intram in parlament si de mandatele noastre sa depinda formarea unui guvern in care vom negocia, vom propune un premier tehnocrat. Dacian Ciolos este una dintre optiuni", a mai spus acesta.

De asemenea, liderul USR a mai subliniat ca in ceea ce priveste negocierile pentru viitorul premier, acestea vor fi facute cu presedintele si nu cu partidele politice, precizand ca PSD ar fi "un partid nefrecventabil" dat fiind faptul ca social-democratii nu ar sustine un premier tehnocrat.

"Va fi o discutie intre partide si presedintele la care noi sper sa participam si presedintele va avea obligatia sa identifice un premier pe care in Parlament sa il sprijine 50% din membri Parlamentului", a mai spus Nicusor Dan.

Totodata, Dan a precizat ca in septembrie va fi facut un sondaj de opinie la nivel national, iar in octombrie vor fi puse la punct listele pentru parlamentare.

Clotilde Armand: Nu sunt interesata de o functie in Parlament; probabil voi fi obligata

Intrebat daca actualii consilieri locali se vor regasi pe listele pentru parlamentare, Dan a raspuns: "Este o decizie pe care o sa luam in luna octombrie in functie de oamenii care vor veni pana atunci, in functie de care vor fi cele mai potrivite persoane la nivelul organizatiei, dar acum suntem in situatia in care suntem 200 de membri la Bucuresti si inca 1.000 care cer admiterea".

Clotilde Armand, despre conditiile in care va candida la parlamentare si cine poate ajunge in USR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Nicusor Dan Ciolos premier, #Nicusor Dan ministri USR, #Nicusor Dan invitatie ministri , #USB
Comentarii