Consilierul USR care a votat la doua maini ca "asa a vazut la colega" isi da demisia de onoare

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 15:21
8407 citiri
Consilierul USR care a votat la doua maini ca "asa a vazut la colega" isi da demisia de onoare
Foto: Facebook/Dumitru Dobrev

Consilierul USR, formatiunea condusa de Nicusor Dan, care a votat la ambele maini la cea mai recenta sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti isi va prezenta, luni, demisia de onoare.

E vorba de Dumitru Dobrev, iar plecarea sa a fost anuntata de seful partidului din care face parte.

"Demisia unui bun jurist este o pierdere pentru grupul de consilieri, dar colegul nostru a inteles gravitatea gestului sau si ca, indiferent de circumstantele in care el are loc, USR nu va fi niciodata de acord cu un astfel de comportament. Nu vom ezita sa ne recunoastem greselile pentru ca nu vrem sa facem politica asa cum au facut partidele si politicienii in ultimii 27 de ani", a scris pe Facebook Nicusor Dan.

Fostul candidat la Primaria Capitalei si-a cerut scuze pentru incident, in numele partidului si al lui Dumitru Dobrev.

De asemenea, a tinut sa ii asigure pe bucuresteni ca asa ceva nu se va mai intampla. "USR este o organizatie transparenta si corecta si va ramane fidela acestor principii in toata activitatea sa politica", a mai spus Nicusor Dan.

La randul sau, Dumitru Dobrev a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care isi anunta demisia din toate functiile.

"Luni dimineata imi depun demisia din functia de consilier general in CGMB. Imi pare foarte rau ca am afectat imaginea USB si le cer inca o data scuze colegilor mei pentru cele intamplate. De asemenea, luni imi voi prezenta in scris demisia din functia de vicepresedinte USB si de presedinte al filialei USB Sector 4.

Le multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de sustinere zilele acestea.

Nu e putin lucru sa stii care-ti sunt prietenii 'de vreme rea'", a sustinut acesta.

Dumitru Dobrev a fost filmat cand vota cu doua cartele de catre consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu. El a puublicat imaginile pe Facebook si a anuntat ca grupul sau parlamentar va depune plangere penala impotriva consilierului USR.

Dobrev a explicat ulterior, pe Facebook, ca a facut asta dintr-un "mimetism prostesc", pentru ca asa a vazut ca a facut o colega de la un alt partid.

"La momentul respectiv, Nicusor iesise pentru cateva minute din sala, iar votul nu se inchidea, in sensul ca in sistemul electronic de vot apareau 49 de voturi din 50 de prezenti. De la prezidiu se facea presiune ca nu se inchide votul. Dintr-un mimetism prostesc, am facut exact ce vazusem ca face in dreapta mea o colega consilier, de la un alt partid, care votase in locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe inregistrarile oficiale, daca sunt disponibile online) ", si-a explicat Dobrev fapta.

C.P.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#demisie consilier USR vot, #demisie consilier USB , #USR