Nicusor Dan anunta ca poate candida independent la Primaria Capitalei, pe modelul lui Sorin Oprescu

Joi, 19 Decembrie 2019, ora 19:32
3473 citiri
Nicusor Dan anunta ca poate candida independent la Primaria Capitalei, pe modelul lui Sorin Oprescu
Foto: Arhiva Facebook/Nicusor Dan

Nicusor Dan a declarat, joi, ca nu exista o interdictie legala sa fie candidatul independent la Primaria Capitalei, sustinut de Alianta USR-PLUS si de alte partide de Opozitie. Acesta a explicat ca poate candida independent, la fel cum a facut Sorin Oprescu in 2012, sprijinit de USL.

"Daca Alianta USR-PLUS ma sustine, singurul lucru pe care nu pot sa il fac este sa pun numele Aliantei langa numele meu pe buletinul de vot. Acesta e singurul lucru pe care nu pot sa il fac pentru ca asta spune legea. In schimb, nimic nu impiedica Alianta sau Alianta plus alte partide in toata campania in care isi anunta sprijinul pentru mine, asa cum a facut de exemplu USL in anul 2012 pentru Sorin Oprescu, toata lumea stia ca Sorin Oprescu este sustinut de USL", a afirmat Nicusor Dan, joi pentru Mediafax, intrebat daca se va inscrie in USR in contextul in care AEP a transmis PLUS ca acesta nu poate candida decat daca este membru al unuia dintre partide.

El a adaugat ca interdictiile legale se refera la banii de campanie, Alianta neputand plati afise sau materiale electorale pentru el.

"Din punct de vedere financiar intre campanie Alianta nu e conditionata in niciun fel sa spuna ca ma sustine prin materialele ei proprii de comunicat. Deci isi cheltuieste banii cum vrea pentru ca nu ii deconteaza. Pe perioada campaniei electorale, intr-adevar, Alianta nu poate sa imi plateasca mie afise sau alte materiale, numai ca pe acelea pot sa mi le platesc eu, pentru ca in limita legala si pe materialele acelea de campanie pot sa scriu 'candidat independent sustinut de Alianta'. Practic nu este niciun inconvenient de ordin comunicational ca Alianta sa ma sustina", a explicat Nicusor Dan.

Intrebat de Mediafax cand va fi luata decizia candidatului pe care il va sustine USR-PLUS, in conditiile in care el e sustinut de USR Bucuresti, iar Vlad Voiculescu de PLUS, Nicusor Dan a raspuns:

"O intrebare este daca face Alianta sau face impreuna cu partidele de opozitie. In orice caz, in oricare din variante trebuie sa existe dezbateri pe canale cat mai mari de comunicare si dupa aceea o modalitate de alegere. Cea mai elocventa cred ca e sondajul, pentru ca sondajul spune exact ce vor oamenii de la care tu ceri votul", a explicat Dan.

Chestionat mai departe de Mediafax daca sunt sanse sa fie candidatul unic al Opozitiei la Primaria Capitalei, in contextul in care PNL nu da astfel de semnale, iar PMP are deja un candidat anuntat in persoana lui Theodor Paleologu, Nicusor Dan a spus ca ramane optimist.

"Oamenii vor ca Gabriela Firea sa fie batuta si vor candidat unic. Cand alegatorii tai vor candidat unic, si partidele eu sunt foarte optimist ca o sa ajunga la o astfel de intelegere. Bineinteles ca sunt si anunturi care premerg unor negocieri. Tot ce se comunica saptamanile acestea sunt pozitionari anterioare unor negocieri. Eu sunt optimist ca o sa se ajunga la o echipa unica. As vrea pentru ca dincolo de numele primarului in mod clar o sa fie o majoritate a actualei opozitii - PNL, USR, PLUS, PMP", a conchis Nicusor Dan.

PLUS a solicitat AEP sa clarifice situatia cu privire la statutul candidatului pentru Primaria Capitalei. Autoritatea a raspuns ca trebuie sa fie membru al unuia dintre cele doua partide din Alianta, candidatul, in contextul in care Nicusor Dan, sustinut de USR Bucuresti, nu e membru al formatiunii.

Prin urmare, AEP a transmis ca Nicusor Dan nu poate fi candidat al Aliantei USR-PLUS deoarece nu este membru al niciuneia dintre cele doua formatiuni politice.

Raluca Turcan a afirmat, intrebata luni daca liberalii ar sustine un candidat unic la Primaria General a Capitalei, in persoana lui Nicusor Dan, ca partidul este in logica alegerilor locale pentru a castiga PNL. Ea a precizat ca PNL se concentreaza sa trimita candidatul cu cele mai mari sanse.

Totodata, presedintele PNL Ludovic Orban a afirmat ca e prematur ca partidele de dreapta sa vorbeasca despre nominalizarea unui candidat unic la alegerile locale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nicusor Dan candidat USR PLUS independent , #USR
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Ciolanul, ciolanul, unde e ciolanul. Vreau ciolanul.