Un nou scandal al emisiilor: Nissan Qashqai a picat testul

Marti, 17 Mai 2016, ora 08:55
3530 citiri
Un nou scandal al emisiilor: Nissan Qashqai a picat testul
Foto: Twitter/@NissanEurope

Compania japoneza Nissan este acuzata de autoritatile sud-coreene de manipularea testelor de emisii la masini Euro 6 modelul Qashqai fabricate in Marea Britanie.

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a testat 20 de modele de masini diesel in urma scandalului Volkswagen si doar Nissan Qashqai a picat testul, potrivit BBC.

Compania japoneza, care se confrunta pentru prima oara cu astfel de acuzatii, le-a negat "ferm", aratand ca testele efectuate pana acum in UE nu au scos la iveala vreun indiciu de inselaciune.

Totusi, reprezentantii companiei au spus ca vor evalua atent situatia si vor lua masurile care se impun.

Nissan este al doilea producator auto acuzat de manipularea rezultatelor testelor de emisii prin montarea unor dispozitive pe masini, dupa Volkswagen, care a recunoscut, in septembrie anul trecut, dupa descoperirile Agentiei americane pentru Protectia Mediului, ca a folosit aceasta metoda la 11 milioane de masini comercializate in SUA.

Volkswagen incearca sa-si spele pacatele, dar autoritatile stramba din nas: Prea putin, prea tarziu!

Pe de alta parte, in aprilie, o alta companie japoneza, Mitsubishi Motors, a recunoscut ca a falsificat rezultatele testelor privind consumul de carburant de zeci de ani.

Mitsubishi ne minte de 25 de ani despre consumul real al masinilor sale

Nissan urmeaza sa devina cel mai mare actionar al Mitsubishi, cu care are o intelegere sa ii preia 34% din actiuni.

In fabrica din Marea Britanie, deschisa la Sunderland in 2006, Nissan a produs peste doua milioane de autoturisme, in special Qashqai, unul dintre cele mai vandute modele in Europa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#scandal emisii Nissan , #modele