Anunt uimitor facut de Nissan: Ce masini vom avea pe sosele in 2018

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 19:22
4492 citiri
Anunt uimitor facut de Nissan: Ce masini vom avea pe sosele in 2018
Foto: japandailypress.com

Compania Nissan este hotarata sa lanseze pe piata o masina complet autonoma pana in anul 2018, desi initial anuntase ca termen al acestui eveniment major anul 2020.

Carlos Ghosn, directorul executiv al companiei Renault Nissan, a declarat recent ca asemenea automobile ar putea fi prezente pe strazi in 2018, in cazul in care autoritatile din domeniul reglementarii nu vor avea nimic impotriva, scrie Motorauthority.

"Problema nu e pusa de tehnologie, ci de legislatie si intreaga responsabilitate legata de punerea in circulatie a unor astfel de masini... si in special in legatura cu persoana responsabila din momentul in care in interior nu se gaseste nimeni", a spus acesta. Ghosn a remarcat unele tari pentru avansul lor inregistrat in aceasta privinta.

El este de parere ca SUA, Japonia si Franta ar putea fi primele state ce vor avea pe strazile lor masini fara sofer. Din momentul in care automobilele independente vor aparea acolo, ele ar urma sa fie vazute imediat si in alte tari, este de parere el. ONU a adoptat recent o conventie referitoare la circulatie, in ea mentionandu-se faptul ca soferii pot lasa masinile sa se conduca singure numai daca ei pot dezactiva la nevoie un asemenea mecanism care ii confera autonomie automobilului.

Franta, Germania si Italia au insistat asupra luarii unei asemenea masuri. Producatorii auto din aceste state cred ca pot scoate pe piata masini fara sofer inaintea celor din Asia si America. In prezent, Renault si Nissan testeaza asemenea modele ce pot merge singure prin orase si au capacitatea de a parca fara asistenta unui sofer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masina fara sofer Nissan, #consum masina, #vanzari masini Europa Asia, #pret masini Europa , #stiri Nissan