Ce au fost invatati democrat liberalii sa spuna in cazul Nokia

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 17:18
2921 citiri
Ce au fost invatati democrat liberalii sa spuna in cazul Nokia
Foto: Arhiva

Democrat liberalii au fost sfatuiti, de consultantii de la firma Kensington, sa declare ca, in ciuda sprijinului pe care l-a oferit Guvernul, Nokia s-a dovedit incapabila sa isi gestioneze afacerile, de aceea a fost nevoita sa isi inchida fabrica de la Jucu, iar locul ii va fi ocupat de alti investitori straini.

"Nokia, cel mai probabil, nu a fost capabila sa-si gestioneze eficient afacerile. Este firesc ca o companie aflata in dificultate sa aleaga forta de munca mai ieftina din Asia pentru a-si salva afacerile... Nu trebuie sa ne cramponam de plecarea Nokia. Este o companie care a beneficiat de toate facilitatile, atat fiscale, cat si de infrastructura, puse la dispozitie de statul roman.

Lipsa de competitivitate pe pietele internationale a determinat o restructurare profunda a companiei", sunt cateva dintre mesajele pe care trebuiau sa le propage democrat liberalii, pregatite de consultantii de la Kensington, care au lucrat de-a lungul timpului cu Adrian Nastase, Titus Corlatean, Valeriu Stoica, dar si cu Vasile Blaga, Theodor Stolojan sau Traian Basescu, informeaza Ziua de Cluj.

In acelasi document, cei din PDL au mai fost invatati sa spuna ca plecarea Nokia din tara noastra poate fi de fapt o oportunitate.

"Plecarea Nokia din Romania nu face decat sa ne determine sa fim mai persuasivi in ceea ce priveste politicile de investitii. Retragerea Nokia va fi compensata in urmatoarele luni. Executivul negociaza deja cu mari investitori. Cu toate acestea criza continua, deci nu votati USL".

Razvan Sandulescu, senior Partner Kensington Communication, a declarat pentru Ziare.com ca relatia lor cu clientii este strict confidentiala si ei incearca sa promoveze abordari corecte.

"Kensington Communication (KC) este o firma de consultanta politica infiintata in 2007 si este formata din specialisti in comunicare politica ce au lucrat de-a lungul timpului in diverse campanii electorale. In 2004 dupa retragerea din cursa prezidentiala a lui Theodor Stolojan, am facut parte din staff-ul de campanie prezidentiala a candidatului Traian Basescu.

KC ca firma nu a lucrat niciodata cu Traian Basescu nici in calitatea sa de candidat, nici ca presedinte. Sunt destui cei care spun ca l-au facut presedinte pe Traian Basescu ca sa ne mai inghesuim si noi pe lista asta. Oricum, nu agreez atitudinea consultantilor care au sentimentul ca lor li se datoreaza tot ce se intampla pe parcursul unei campanii electorale cand e vorba despre un succes, iar in cazul unui esec doar clientul este vinovat.

KC nu are obiceiul nici de a si atribui succese nemeritate, nici clienti imaginari. In privinta materialelor furnizate PDL de catre firma noastra, nu am niciun comentariu de facut. Relatia noastra cu clientii este strict confidentiala. Noi incercam doar sa promovam abordari corecte care sa sublinieze realitati ignorate de media", ne-a declarat acesta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#mesaje PDL inchidere fabrica Nokia, #mesaje PDL Kensington Communication , #fabrica Romania