Fostii angajati ai Nokia de la Jucu raman fara banii de la UE

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 15:15
1819 citiri
Fostii angajati ai Nokia de la Jucu raman fara banii de la UE

Uniunea Europeana a suspendat un program in valoare de aproximativ 25 de milioane de euro destinat sprijinirii a peste 5.000 de persoane ramase fara loc de munca din sapte tari UE, inclusiv Romania, ca urmare a lipsei de fonduri.

Comitetul pentru Buget a trebuit sa amane votul pentru aprobarea Fondului European de Ajustare Globalizata, deoarece Consiliul UE nu a fost de acord cu propunerea de rectificare a bugetului pentru 2012, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul legislativului european.

Alaturi de Romania ar fi beneficiat de acest ajutor financiar Spania, Finlanda, Danemarca, Italia, Suedia si Austria.

In cazul in care nu va fi gasita o solutie cu privire la rectificarea bugetului pe 2012 si construirea bugetului pe 2013, fondul va ramane blocat.

Romania pierde, astfel, 2,94 de milioane de euro pentru 1.416 muncitori dipozibilizati in urma inchiderii fabricii Nokia, de la Jucu, judetul Cluj, in septembrie 2012.

Fondul European de Ajustare Globalizata asigura sprijin suplimentar muncitorilor afectati de schimbari majore ale activitatilor comerciale globale. Banii sunt acordati pentru finantarea cautarii de noi locuri de munca, a programelor de instruire si antreprenoriat si ca subventii pentru a ajuta peste 5.000 de muncitori disponibilizati sa se reangajeze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#ajutor UE muncitori Jucu, #program european suspendat Nokia Jucu, #muncitori Jucu bani UE , #fabrica Romania