Nokia a inaugurat prima fabrica de telefoane mobile din Romania

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 15:22
3609 citiri
Nokia a inaugurat prima fabrica de telefoane mobile din Romania

Nokia a inaugurat miercuri, la Jucu, in prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu, prima fabrica de dispozitive mobile din Romania si a zecea la nivel mondial a concernului. Pana in luna octombrie, productia fabricii va atinge pragul de 10 milioane de telefoane mobile.

"In octombrie, estimam ca fabrica va atinge pragul de 10 milioane de dispozitive. Operatiunile din Cluj au devenit parte integranta a retelei noastre globale de productie si distributie.

Nokia este singurul producator de dispozitive mobile care detine zece fabrici in noua tari din lume, iar aceasta prezenta globala ne permite sa rapundem prompt solicitarilor clientilor", a afirmat Anssi Vanjoki, vicepresedintele executiv al Nokia, citat de NewsIn.

Panglica inaugurala a fost taiata de premierul Calin Popescu Tariceanu.

"Prezenta Nokia in regiunea Clujului si a Transilvaniei nu asigura numai locuri de munca, ci si ceva in plus, o activitate economica cu valoare adaugata bazata pe tehnologie de varf si care ajuta tara sa intre in avanposturile dezvoltarii economice", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Pana in prezent, Nokia a investit la Jucu aproximativ 60 de milioane de euro. Momentat, producatorul de telefoane mobile are 1.600 de angajati, numarul acestora urmand sa creasca pana la 3.500 de persoane, la sfarsitul anului 2009.

La investitiile Nokia se vor adaga si cele pe care urmeaza sa le realizeze furnizorii concernului finlandez in regiune. In medie, fiecare dintre companiile BYD Electronics, Hansaprint si StoraEnso vor investi aproximativ 20 de milioane de euro in judetul Cluj.

"Furnizorii vor incepe constructia foarte curand, iar pana atunci noi vom lucra cu partenerii nostri din lantul global. Aducem acum componente din Ungaria, China sau Mexic", a completat John Guerry, directorul Nokia Romania.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#Nokia, #Jucu, #inaugurare, #fabrica dispozitive mobile , #fabrica Romania