Nokia isi inchide fabrica din Romania - duminica s-au facut primele concedieri

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 11:10
2630 citiri
Nokia isi inchide fabrica din Romania - duminica s-au facut primele concedieri
Foto: Arhiva

Fabrica Nokia de la Jucu, din judetul Cluj, a facut primele disponibilizari, la doar o luna dupa ce a anuntat inchiderea fabricii din Romania.

Potrivit Realitatea Tv, 60 de oameni au aflat, duminica dimineata, ca sunt someri.

Compania Nokia a confirmat, intr-un comunicat oficial remis Ziare.com, la sfarsitul lunii septembrie, ca isi va inchide fabrica din Romania, odata cu punerea in aplicarea a acestei decizii urmand sa-si piarda locul de munca 2.200 de angajati.

Nokia isi inchide fabrica din Romania - mii de oameni disponibilizati

Compania a motivat inchiderea prin nevoia de "optimizare a proceselor de productie, care va da prioritate fabricilor din Asia ce ofera beneficii mai mari, din punct de vedere al proximitatii si capacitatilor de productie".

Nokia a inaugurat in septembrie 2008 fabrica de la Jucu, dupa o investitie de 60 milioane euro. Investitia a stirnit un adevarat scandal international, dat fiind ca Nokia a inchis anterior o fabrica din Bochum, Germania.

La deschiderea fabricii din Romania, oficialii spuneau ca ar trebui sa se ajunga la 3.500 de angajati in momentul cand capacitatea de productie urma sa atinga nivelul maxim.

La inceputul acestui an insa, Nokia a concediat 7.000 de persoane in intreaga lume, pe masura ce cota sa de piata a fost acaparata de Apple si telefoanele care folosesc sistemul de operare Google Android.

"Nokia intentioneaza sa-si inchida fabrica din Cluj, Romania, pana la sfarsitul lui 2011... si intentioneaza sa-si inchida operatiunile din Bonn, Germania si Malvern, SUA", au spus reprezentantii gigantului finlandez.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Nokia inchisa Jucu Cluj, #Nokia concedieri fabrica Romania , #fabrica Romania