Nokia pleaca - Boc: Nu are legatura cu Guvernul sau autoritatile locale

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 22:30
1345 citiri
Nokia pleaca - Boc: Nu are legatura cu Guvernul sau autoritatile locale
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc, aflat vineri in judetul Constanta, a explicat ca inchiderea fabricii Nokia de la Jucu, din judetul Cluj, nu are nicio legatura cu Guvernul ori cu autoritatile locale.

Inchiderea fabricii, a adaugat seful Executivului, citat de Mediafax, reprezinta o decizie manageriala luata de compania finlandeza.

"Decizia lor nu are nicio legatura cu autoritatea locala sau cu Guvernul de la Bucuresti. Este o decizie manageriala, de afaceri, ce tine de costuri si de competitia globala in care ne aflam in acest moment in lume, companii care isi muta investitiile in locuri unde au un cost mai ieftin al fortei de munca, unde au persoane care asigura materialele de lucru mai ieftine si ma refer aici la ceea ce Nokia a decis sa mute in Asia.

In Asia, pentru ei si costul fortei de munca, dar si procurarea materialelor necesare este mult mai ieftina, iar pe de alta parte, in Europa se cumpara tot mai putin telefoane ieftine si se cumpara tot mai mult telefoane sofisticate, iPhon-uri, in Asia inca se utilizeaza telefoane mai ieftine, deci sunt considerente de natura tehnica, manageriala, dar care evident ne afecteaza", a spus premierul.

Emil Boc a subliniat ca in luna octombrie vor porni noi investitii in tara noastra, insa e ezitat sa dea vreun nume concret.

Nokia isi inchide fabrica din Romania - mii de oameni disponibilizati

Fabrica Nokia de la Jucu, din judetul Cluj, se inchide, odata cu punerea in aplicarea a acestei decizii urmand sa-si piarda locul de munca 2.200 de angajati.

Presedintele si CEO-ul Nokia, Stephen Elop, a explicat, joi, motivele pentru care fabrica de la Cluj s-a inchis, oficialul asigurand ca angajatii vor fi recompensati si vor fi ajutati sa isi gaseasca noi locuri de munca.

"Vrem sa ne ajutam angajatii, ei vor primi si bani suplimentari. Avem deja un plan bine pus la punct, iar angajatii vor fi reantrenati pe piata muncii, suntem deja in discutii cu autoritatile locale din Cluj si Bucuresti, pentru a putea trece peste acest moment in cel mai bun mod posibil", a explicat Stephen Elop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc inchidere Nokia, #Boc investitii noi Romania, #inchidere Nokia Jucu Cluj , #fabrica Romania