Pambuccian: Golul lasat de Nokia la Jucu nu trebuie umplut cu ceva similar

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 14:54
1261 citiri
Pambuccian: Golul lasat de Nokia la Jucu nu trebuie umplut cu ceva similar
Foto: Arhiva

"Finlanda se va adauga in curand primului pluton al tarilor europene care vor avea probleme foarte mari", a declarat vineri liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.

El se refera la problemele economice ale gigantului Nokia. Deputatul spune ca golul lasat de inchiderea fabricii Nokia de la Jucu nu trebuie umplut cu ceva similar.

Varujan Pambuccian considera ca inchiderea fabricii Nokia de la Jucu, de langa Cluj "nu este un subiect politic. Orice ar face Guvernul, Nokia are o problema uriasa, care nu are nici o legatura cu Romania. Nokia nu a reusit sa se adapteze la ceea ce se intampla acum cu telefonia mobila.

A fost lider de piata, a avut un market share urias si nu a investit aproape deloc in cercetare-dezvoltare. Intre timp, au aparut companii care n-au venit din zona din care venea Nokia, cum este Apple, cum este Samsung si care au reusit sa puna Nokia intr-o dificultate extrema".

Liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor se asteapta ca Finlanda sa

aiba "probleme foarte mari.

"Dupa parerea mea, Finlanda se va adauga in curand primului pluton al tarilor europene care vor avea probleme foarte mari. Finlanda este o tara atipica, in care o companie are un procent inadmisibil de mare in PIB. Cand te bazezi pe o companie condusa bine, lucrurile par sa mearga frumos, dar riscul este extrem", a mai spus acesta.

Varujan Pambuccian crede ca fabrica Nokia de la Jucu nu va fi relocata, ci "pur si simplu inchisa".

"Mie mi se pare o poveste chestia cu relocarea. Eu cred ca nu se va reloca nicaieri fabrica respectiva, cred ca pur si simplu se inchide si asta este! De altfel, fabrica de la Jucu producea in general telefoane low end pentru lumea a treia si asta este... in momente de criza economica, zona asta este prima care dispare in industria de care vorbim", precizeaza deputatul.

Citeste mai multe despre Varujan Pambuccian : Golul lasat de Nokia la Jucu nu trebuie umplut cu ceva similar pe RFI.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Varujan Pambuccian inchidere fabrica Nokia, #probleme financiare Finlanda , #fabrica Romania