Nokia a lansat varful de gama Lumia 1520 si prima sa tableta

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 14:33
2197 citiri
Nokia a lansat varful de gama Lumia 1520 si prima sa tableta
Foto: Nokia

Nokia a lansat telefonul Lumia 1520 si prima sa tableta, alaturi de alte alte noi produse, in cadrul unui eveniment organizat la Abu Dhabi.

Varful de gama al companiei finlandeze este cel mai mare smartphone care ruleaza cu sistemul de operare Windows Phone.

Lumia 1520 (foto) are un ecran ClearBlack LCD de 6 inchi, cu rezolutie 1080p, un procesor puternic Snapdragon 800, de 2,2 GHz si 2 GB de RAM, o memorie interna de 32 GB si spatiu pentru card microSD, informeaza TechCrunch.

Camera foto ramane punctul forte al seriei Lumia, iar acest telefon a fost dotat cu un senzor de 20 MP.

Smartphone-ul va fi disponibil la un pret recomandat de 749 de dolari si vine in trei variante de culoare - galben, rosu si alb.

La eveniment a mai fost prezentat si telefonul low-cost Lumia 1320, care costa 339 de dolari, are un procesor dual-core si o camera foto de doar 5 MP.

Engadget.com noteaza ca tableta Lumia 2520, primul dispozitiv de acest gen lansat de Nokia, ruleaza cu sistemul de operare Windows RT si seamana extrem de mult cu Surface, tableta prezentata de Microsoft, pretul fiind de 499 de dolari.

Lumia 2520 se poate conecta la retele 4G/LTE, are un procesor Snapdragon 800 de 2,2 GHz si un ecran Gorilla Glass 2, o camera foto in spate de 6,7 MP si una frontala de 2 MP.

Producatorul finlandez a mai dezvaluit marti trei noi modele din gama low-cost Asha, respectiv 500, 502 si 503, cu preturi care pornesc de la 69 de dolari.

Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro, au anuntat in septembrie cele doua companii. Grupul finlandez isi va continua activitatea in productia de echipamente pentru retele de telecomunicatii si serviciile de navigatie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Nokia lansare Lumia 1520, #Nokia Lumia 1520, #tableta Nokia, #telefoane noi Nokia , #preturi