Anunt de la Nokia pentru Europa: Risc de electrocutare din cauza incarcatorului

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 09:58
3537 citiri
Anunt de la Nokia pentru Europa: Risc de electrocutare din cauza incarcatorului
Foto: techspot.com

Nokia a anuntat joi ca isi suspenda vanzarile tabletei Lumia 2520, operata de sistemul Windows, in Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Rusia, Elvetia si Marea Britanie. Decizia a fost luata dupa ce compania a descoperit ca incarcatorul de tip AC-300, care vine impreuna cu tableta, se poate defecta.

"In anumite conditii, carcasa de plastic a incarcatorului se poate desprinde si cadea. Daca se intampla acest lucru, anumite componente interne pot cauza electrocutarea daca sunt atinse in timp ce incarcatorul ramane in priza", se arata intr-un comunicat al Nokia. Masura afecteaza in jur de 30.000 de incarcatoare, inclusiv 600 de bucati vandute pe piata americana, scrie Techspot.

Desi avertismentul nu se refera si la incarcatoarele tabletei Lumia 2520 vandute in SUA, compania a suspendat vanzarile acestor incarcatoare si peste ocean. Pana acum, nu au fost raportate incidente, dar Nokia a sfatuit utilizatorii sa nu mai foloseasca aceste incarcatoare.

Compania nu a facut public niciun comentariu legat de posibila inlocuire a pieselor. "Facem toate eforturile necesare sa reducem cat mai mult aceste inconveniente", a declarat Jo Harlow, din partea Nokia. Incarcatoarele respective au fost produse de un furnizor independent, spune compania.

Tableta Nokia Lumia 2520 functioneaza cu sistemul de operare Windows RT 8.1. Este unul dintre ultimele produse realizate de companie inainte de vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft, care va fi finalizata spre sfarsitul lunii aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Nokia Tableta Windows incarcator, #Nokia tableta incarcator defect, #Nokia suspendare vanzari incarcator tableta , #stiri Nokia