Cum te ajuta Nokia sa eviti traficul din oras

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 13:10
3645 citiri
Cum te ajuta Nokia sa eviti traficul din oras
Foto: Digital Trends

Cei care sunt nevoiti sa se deplaseze cu masina in marile orase sau pe distante lungi stiu ce inseamna sa ramai blocat in trafic. Expertii Nokia au gasit o metoda de a-i ajuta sa scape de aceasta problema.

Ei au facut recent demonstratii cu tehnologia Predictive Traffic, ea facand parte din sistemul de navigatie Here Maps, se arata intr-un articol Digital Trends.

Concret, expertii de la Nokia spun ca programul poate prezice in avans blocajele din trafic de pe un anumit traseu. Mai mult, el ar anticipa acest lucru cu pana la 12 ore in avans.

Programul Here Maps analizeaza 100 de alte situatii din trecut, de pe traseul respectiv, compara totul cu conditiile din prezent si ofera indicatii cu privire la cea mai rapida si decongestionata ruta ce poate fi urmata.

Soferul trebuie doar sa introduca in sistem ora la care vrea sa ajunga la destinatia dorita. Estimarile facute de Predictive Traffic sunt cu 20% mai precise decat in mod normal, in cazul calatoriilor de peste 30 de minute.

Cei care prefera sa planuiasca o calatorie cu o seara inainte vor primi pe smartphone alerte in legatura cu eventualele accidente produse pe traseul lor, astfel incat sa poate face schimbarile necesare in timp util.

Toate informatiile sunt stocate in cloud si ajung ulterior in sistemul de navigatie al masinii. In viitor, Predictive Traffic va ajunge la toti soferii care il vor dori, un prim pas fiind utilizarea lui in domeniul afacerilor.

Lansarea va avea loc initial in Canada, SUA si Germania. Programul Here Maps e disponibil in 80 de tari din intreaga lume, 43 dintre ele avand un sistem de informare in timp real despre traficul de pe sosele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aplicatie trafic soferi, #sistem navigatie masina Nokia, #masina navigatie nokia, #here maps nokia , #stiri Nokia