E oficial: Microsoft va cumpara telefoanele Nokia

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 23:38
3329 citiri
E oficial: Microsoft va cumpara telefoanele Nokia

Actionarii gigantului finlandez producator de telefoane, Nokia, au cazut de acord, marti, sa vanda divizia de telefonie mobila catre compania americana de IT Microsoft, pentru suma de 5,4 miliarde de dolari.

Afacerea va merge inainte, in ciuda unora dintre investitori care opun vanzarii activelor companiei finlandeze, informeaza BBC.

Intelegerea de marti a fost convenita de 99,5 la suta dintre cei 3.900 de investitori, la o intalnire a actionarilor din capitala Helsinki, care a durat cinci ore.

Finlandezii, scandalizati: Suma pe care o primeste seful Nokia dupa vanzarea catre Microsoft

Tranzactia de 5,4 miliarde euro, ar urma sa fie finalizata in primul trimestru al anului viitor, dupa ce vor fi obtinute aprobarile necesare si de la autoritati.

Atunci cand vanzarea a fost anuntata pentru prima oara, Nokia a transmis ca vor exista si schimbari la varful companiei.

Motivele care au dus la prabusirea unui gigant IT - cazul Nokia

Microsoft si Nokia au cazut de acord in luna spetembrie asupra tranzactiei ce include divizia de telefoane mobile si licenta de patente a companiei finlandeze. Cota de piata a telefoanelor Nokia a scazut, pe masura ce concurenta - Apple si Samsung - au crescut mult in popularitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Microsoft cumparat Nokia, #Microsoft achizitie Nokia, #Microsoft telefoane Nokia, #tranzactie Microsoft Nokia , #stiri Nokia