Ziare.com

Investind mai multi bani la Jucu, Nokia va ramane fara facilitati fiscale

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 19:32

   

Investind mai multi bani la Jucu, Nokia va ramane fara facilitati fiscale
In conditiile in care oficialii de la Nokia se gandesc sa investeasca in fabrica din comuna Jucu mai mult decat au anuntat initial, compania finlandeza ar putea pierde din facilitatile fiscale din Parcul Industrial Tetarom III, arata Cotidianul in editia online de vineri.

Nokia va face o investitie in cheltuieli eligibile (investitia in cladiri, in infrastructura, in aparatura tehnologica, dotare) mai mare de 50 de milioane de euro, ceea ce inseamna anularea facilitatilor oferite prin statutul de parc industrial (reducerea de taxe si impozite), a explicat directorul Tetrarom, Viorel Gavrea.

"In acest caz, regulile parcului industrial nu se mai aplica, iar Nokia si toti cei implicati se supun regulilor Comisiei Europene.

Adica trebuie sa incepem discutii cu Comisia Europeana care va spune daca Nokia va avea dreptul sa beneficieze de facilitati oferite de titlul de parc industrial. Investitia va fi mult mai mare decit s-a anuntat oficial prin contract, 60 de milioane de euro, si atunci trebuie sa mergem la Comisia Europeana", a afirmat Gavrea.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Potrivit oficialului, limita superioara impusa de regulile Comisiei Europene pentru ca un investitor sa beneficieze de facilitati era de 50 de milioane de euro cheltuieli eligibile.

Citeste mai multe despre investitie Nokia Jucu facilitate fiscal
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1456 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor