Ziare.com

Nokia a lansat noi telefoane ieftine Asha cu touchscreen

de Camelia Sisea
Joi, 07 Iunie 2012, ora 07:30

   

Nokia a lansat noi telefoane ieftine Asha cu touchscreen
Nokia a lansat trei noi modele de telefoane cu touchscreen Asha, incercand sa revigoreze linia de telefoane ieftine pentru a raspunde cererii clientilor pentru functii specifice smartphone-urilor.

Cele trei noi modele, Asha 305, Asha 306 si Asha 311, completeaza gama Asha, lansata in octombrie 2011, care cuprinde in total 10 modele de telefoane, disponibile in peste 130 de tari. Toate modelele sunt echipate cu Nokia Browser.

Asha 305 poate fi comandat incepand cu aceasta luna, la un pret de referinta de 63 de euro, fiind cel mai ieftin telefon touchscreen lansat de companie, a spus vicepresedintele Nokia, Juha-Pekka Sipponen, potrivit Bloomberg.

Modele Asha 306, 68 de euro, si Asha 311, 92 de euro, prevazute cu o interfata touchscreen mai rapida si cu un procesor de 1 GHz, vor fi disponibile din luna iulie, a adaugat oficialul.

Grupul finlandez, care a pierdut in 2011 pozitia de lider al pietei mondiale a telefoanelor mobile dupa 14 ani de dominatie, incearca sa revigoreze segmentul de telefoane ieftine, care a inregistrat o scadere de 16% a vanzarilor in primul trimestru al anului, in contextul in care clientii s-au indreptat catre smartphone-uri mai ieftine care ruleaza platforma Android de la Google.

Nokia a adoptat anul trecut Microsoft Windows Phone ca principala platforma software pentru smartphone-uri, cel mai ieftin model bazat pe aceasta platforma Lumia 610, cu un pret de referinta de 189 euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3480 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor