Nokia prezinta in septembrie o noua generatie de smartphone-uri

Luni, 06 August 2012, ora 16:09
2303 citiri
Nokia prezinta in septembrie o noua generatie de smartphone-uri
Foto: winrumors.com

Nokia va prezenta in luna septembrie urmatoarea generatie de smarthphone-uri, bazate pe sistemul de operare Windows Phone 8. Dispozitivile mobile ar putea fi disponibile pe piata inainte de sezonul cumparaturilor de iarna.

Potrivit site-ului The Next Web, Nokia intentioneaza sa prezinte noile modele pe 12 septembrie, inainte de lansarea smarthpone-ului iPhone5 de la Apple.

Nokia incearca sa vina din urma cu modele bazate pe sistemele de operare dezvoltate de Microsoft, in conditiile in care piata smartphone-urilor este dominata de Apple si Samsung Electronics.

Compania finlandeza da semne de revenire

Producatorul finlandez de telefoane mobile a inregistrat cel mai mare salt din ultimii 20 de ani al actiunilor la bursa din Helsinki.

Astfel, valoarea acestora a crescut cu 46% in ultima saptamana, o asemenea performanta fiind inregistrata doar in anul 1992, scrie Bloomberg.

Doar miercuri, actiunile au avansat cu 6,2%, ajungand la 2,07 euro/titlu, iar incepand din 8 iulie, cand au fost anuntate vanzarile uriase ale smartphone-ului Lumia, valoarea lor s-a marit cu 51%.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, pariaza pe Lumia, care functioneaza cu sistemul de operare Microsoft. El spera sa mai ia din cota de piata uriasa detinuta de iOS de la Apple si Google Android.

Nokia a anuntat ca vanzarile de telefoane Lumia au crescut in trimestrul doi la 4 milioane de unitati, fata de 2 milioane in primul trimestru.

"Poate ca acesta este inceputul revenirii Nokia", a declarat Jean-Michel Salvador, analist la AlphaValue in Paris.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Nokia prezentare smartphone Windows8, #Nokia modele noi smartphoe , #stiri Nokia