Nokia tine interviuri pentru fabrica de la Jurcu

Vineri, 18 Ianuarie 2008, ora 19:26
1470 citiri
Nokia tine interviuri pentru fabrica de la Jurcu

Nokia intervieveaza si scolarizeaza saptamanal intre 50 si 100 de persoane pentru fabrica pe care o inaugureaza la Jurcu, a declarat vineri directorul parcului industrial Tetrarom, Viorel Gavrea. Pana in prezent au fost angajati aproximativ 200 de oameni, arata NewsIn.

"Interviurile si scolarizarea se fac la noi la sediu, la Tetarom si e plin de oameni, saptamanal vin intre 50 si 100 de persoane. Data de 11 februarie e batuta in cuie pentru inaugurarea fabricii. Pana atunci va fi rezolvata si semaforizarea, respectiv vor fi montate pana pe 6 februarie semafoarele de la traversarea caii ferate", a declarat Gavrea.

Hansaprint, furnizor Nokia, va investi, in prima etapa, 20 de milioane de euro si va angaja 150 de persoane. Hansaprint este cea mai mare editura din Finlanda si a avut o cifra de afaceri 200 de milioane de euro in 2006

Investitia totala a Nokia la Jucu a fost estimata la 200 de milioane de euro (investitia concernului finlandez Nokia si a furnizorilor sai) si va crea in Nokia Village aproximativ 15.000 de noi locuri de munca.

Nokia, numarul unu mondial in productia de telefoane mobile, a anuntat recent ca planuieste sa-si inchida fabrica din orasul Bochum, in Germania, pana la jumatatea anului 2008 si va reduce 2.300 de locuri de munca, preferand piete mai ieftine, precum Romania. Nokia a anuntat ca fabrica de la Bochum, ce produce accesorii pentru telefoanele mobile, nu este suficient de competitiva, chiar si dupa investitiile facute in plus. "Ne mutam productia in fabricile existente, in special in Romania, acest lucru incepand in primul trimestru din 2008", a declarat purtatorul de cuvant Nokia, Arja Suominen, adaugand ca procesul de recrutare a inceput deja.

Nokia a anuntat in martie 2007 planul de a construi o fabrica de telefoane mobile in Romania, urmand sa investeasca 60 de milioane euro (89 milioane dolari).

Producatorul de telefoane mobile produce cele mai multe aparate in statele cu piete mai ieftine, precum Romania, Ungaria, China si India, compania avand o fabrica si in orasul Salo din Finlanda.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Nokia, #Jurcu, #angajari, #Germania , #stiri Nokia